Fotografija: Foto: Screenshot nadzorne kamere
Galerija
Foto: Screenshot nadzorne kamere

Hoće li načelnik Općine Severin ipak kazneno odgovarati zbog napada na vlasnicu kafića?

Ukoliko ni Općinsko državno odvjetništvo ne utvrdi elemente kaznenog djela, vlasnici kafića ostaje jedino da protiv načelnika podnese privatnu tužbuPU bjelovarsko-bilogorska danas je poslala posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru vezano uz slučaj načelnika Općine Severin Žarka Žgele koji je fizički napao vlasnicu kafića u Severinu, Ivu Milku Kramarić.

Načelnik Općine Severin Žarko Žgela/Foto: BBŽ
Načelnik Općine Severin Žarko Žgela/Foto: BBŽ

Naime, nakon što se cijela država zgrozila gledajući snimku nadzornih kamera na kojoj se jasno vidi kako načelnik Žgela prvo šamara, a onda i udara šakom vlasnicu kafića, o čemu smo pisali OVDJE, upitali smo PU bjelovarsko-bilogorsku zašto se odmah nije išlo na težu kvalifikaciju, odnosno kaznenu prijavu, već su on i njegovi prijatelji zaradili samo prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira.

- Služba kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske napravila je analizu početnog postupanja Policijske postaje Bjelovar, nakon čega je održan sastanak s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru, kako bi se sagledalo eventualno postojanje elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. O svim utvrđenim činjenicama vezano uz predmetni događaj, putem posebnog izvješća danas je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru radi donošenja meritorne državno odvjetničke odluke - odgovorili su nam iz policije ne navodeći imena sudionika.

Nisu zatečeni na mjestu događaja

Dodali su i to da počinitelji nisu odmah uhićeni budući da, po dolasku policije na intervenciju, nisu zatečeni na mjestu događaja.

- Policijska postaja Bjelovar provela je kriminalističko istraživanje te su trojica počinitelja uhićena kada su utvrđene sve činjenice i okolnosti događaja, a čime su ispunjeni svi zakonski uvjeti za uhićenje i daljnje procesuiranje - odgovorili su nam iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Podsjetimo, policija je jučer poslala priopćenje u kojem je navela kako su trojica muškaraca u dobi od 58, 27 i 24 godine u ugostiteljskom objektu i na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, čime su ostvarili obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Foto: Screenshot nadzorne kamere
Foto: Screenshot nadzorne kamere

- 58-godišnjak i 27-godišnjak su u ugostiteljskom objektu vrijeđali vlasnicu revoltirani što ih djelatnica ne želi uslužiti pićem. Potom su na parkiralištu 27-godišnjak i 24-godišnjak verbalno i tjelesno napali više osoba koje su stale u obranu vlasnice, a u međuvremenu je 58-godišnjak verbalno i tjelesno napao 28-godišnju vlasnicu - kažu u policiji i dodaju kako je u incidentu, uz trojicu počinitelja, sudjelovalo još pet osoba od kojih je troje zadobilo lake tjelesne ozljede. Ozlijeđena je 28-godišnja vlasnica te 36-godišnji i 31-godišnji gosti ugostiteljskog objekta.

Iva Milka te večeri kad je napadnuta/Foto: Privatni album
Iva Milka te večeri kad je napadnuta/Foto: Privatni album

Trojica počinitelja su uhićena te uz optužni prijedlog dovedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. Tamo ih je ispitala sutkinja koja im je odredila mjere opreza, odnosno zabranila da dolaze u kafić i približavaju se 28-godišnjoj vlasnici i gostima koji su stali u njezinu obranu. Inače, prema Zakonu, za taj je prekršaj predviđena novčana kazna od 700 do 4000 eura ili mjesec dana zatvora. 

Hoće li Općinsko državno odvjetništvo pronaći elemente kaznenog djela i protiv načelnika Općine Severin i njegovih prijatelja pokrenuti postupak po službenoj dužnosti, doznat će se u roku od mjesec dana. Ukoliko ni oni u ovom slučaju ne utvrde elemente kaznenog djela, vlasnici kafića Ivi Milki Kramarić ostaje jedino da protiv načelnika podnese privatnu tužbu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!