Fotografija: Pripadnik HGSS-a iz Čazme jurio je na akciju spašavanja ljudskog života u Daruvaru / foto: HGSS
Pripadnik HGSS-a iz Čazme jurio je na akciju spašavanja ljudskog života u Daruvaru / foto: HGSS

HGSS-ovac kažnjen jer je svojimRenaultom jurio na intervenciju

T. P. (44) iz Čazme branio se na sudu da se žurio jer je trebao što prije stići u Daruvar kako bi sudjelovao u akciji spašavanja ljudskog životaPripadnik HGSS-a iz Čazme zaradio je opomenu Općinskog suda u Bjelovaru jer je u svibnju ove godine po Garešnici vozio gotovo dvostruko više od dopuštene brzine.

Prema presudi, 44-godišnji T. P. iz Čazme je 13. svibnja u 7.44 sati u Garešnici vozio Renault zagrebačkih registracija brzinom od 98 kilometara na sat kroz naseljeno mjesto gdje je brzina ograničena na 50 kilometra na sat.

Okrivljeni se žalio na obvezni prekršajni nalog navodeći kako je kao pripadnik HGSS-a tog dana službenim vozilom s uključenim bljeskajućim svjetlima išao iz Čazme prema Hercegovcu gdje se trebao sastati s jednim članom njihove stanice. Trebali su krenuti prema Daruvaru kako bi sudjelovali u akciji potrage i spašavanja ljudskog života u koju se dobrovoljno uključio. Tražio je od suda da te okolnosti uzme u obzir i oslobodi ga, no sud nije prihvatio njegovu obranu. Naime, sud je zaključio da na fotografiji nisu vidljiva bljeskajuća svjetla, a 44-godišnji vozač nije dostavio ni dokaz da se radilo o hitnoj intervenciji. Kako do sada nije pravomoćno kažnjavan, izrečena mu je samo opomena, a mora podmiriti i 300 kuna sudskih troškova.