Fotografija: 
Stjepana je policija zaustavila dok je vozio svoj Mercedes/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (Ilustracija)
Stjepana je policija zaustavila dok je vozio svoj Mercedes/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (Ilustracija)

Gareščan osuđen zbog alkohola za volanom: "Popio sam samo 2-3 male Stelle…"

Bio je pod utjecajem alkohola od 0,68 promila. Sutkinja ga je, stoga proglasila krivim. Mora platiti kaznu od 390 eura i platiti troškove u iznosu od 50 euraStjepan (60) proglašen je krivim i osuđen jer je oko ponoći zatečen kako upravlja mercedesom pod utjecajem alkohola od 0,68 promila, piše Danica.hr.

Prema presudi, on je sredinom siječnja “oko 23.45 sati Ulicom Andrije Lustiga Dade u Garešnici u prometu na cesti upravljao vozilom Mercedes pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,68 g/kg”.

Prekršajna sutkinja proglasila ga je krivim i osudila na novčanu kaznu od 390 eura te plaćanje troškova postupka u iznosu od 50 eura.

Žalio se

Stjepan je uputio prigovor na obvezni prekršajni nalog u kojem se žalio na postupanje policije. Kaže kako je popio “dvije-tri male pive, odnosno pive Stella Artois od 0,3 deci“, pa se čudi tolikoj koncentraciji alkohola.

“U zapisniku konstatirano je da je okrivljenik upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,78 g/kg, umanjeno za 0,1 g/kg granicu dopuštene pogreške u mjerenju iznosi 0,68 g/kg, a što je utvrđeno alkotestiranjem”, navodi se u presudi.

Presuda protiv Stjepana je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe. Mora, dakle, platiti ukupno 440 eura kazne, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!