Fotografija: Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)

FULAO ZANIMANJE Poštaru se nije dalo raditi pa bacao pošiljke po šumi

Nakon toga, u cilju da ih prikaže uručenima, u dostavnoj knjizi lažno je potpisao primatelje pošiljakaLijenom poštaru (32) prijeti zatvor jer je brojne pošiljke koje je trebao uručiti primateljima bacao u šumu. Kažu da mu se nije dalo raznositi ih po gradu, piše Danica.hr.

Na koncu su ga otkrili jer ga je navodno netko vidio da pošiljke baca u šumarak pokraj ceste. Istraga je provedena vrlo brzo i protiv njega su ovih dana već podginuli optužnicu.

Do tri godine zatvora

Poštara se tereti za kazneno djelo povrede tajnosti pisama i drugih pošiljaka u produljenom trajanju te kazneno djelo krivotvorenja isprave. Dokaže li mu se krivnja, mogao bi dobiti do tri godine zatvora samo za pobacane pošiljke.

“Okrivljenog 32-godišnjaka tereti se da je 4. i 5. listopada ove godine u šumskom području u Varaždinskoj županiji, kao poštanski službenik bacio više pošiljaka koje su mu bile povjerene radi uručenja primateljima.

Nakon toga, u cilju da ih prikaže uručenima, u dostavnoj knjizi lažno je potpisao primatelje pošiljaka”, doznaje portal Danica.hr u varaždinskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Optužnica varaždinskih tužitelja je nepravomoćna i poštanski se službenik na nju može žaliti u zakonskom roku.