Fotografija: Policija je dvojici muškaraca izdala upozorenja/Božidar Vukičević/CROPIX (ilustracija)
Policija je dvojici muškaraca izdala upozorenja/Božidar Vukičević/CROPIX (ilustracija)

Dvojica muškaraca ušla u prostor benzinske pumpe bez maske

Iz policije napominju da je Zakonom propisano kazniti fizičke osobe koje se ne pridržavaju obveze pravilnog nošenja maske za lice kaznom u iznosu od 500 kunaNakon što su proteklog vikenda zbog nenošenja maski policijski službenici upozorili više osoba u Daruvaru i Garešnici, isti slučajevi dogodili su jučer u Grubišnom Polju i Velikim Zdencima.

Grubišno Polje i Veliki Zdenci

Kako kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske, u srijedu 3. studenog u 12.08 sati u Grubišnom Polju, u Ulici Braće Radića pri ulazu u unutarnji prostor benzinske pumpe zatečen je 58-godišnjak kako protivno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ne nosi masku za lice.

- Istoga dana u 12.30 sati u Velikim Zdencima, zatečen je 25-godišnjak koji pri ulazu u unutarnji prostor benzinske pumpe na Trgu Kralja Tomislava ,protivno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske nije nosio masku za lice, izvijestili su iz policije.

Kazna 500 kuna

Dvojica muškaraca počinili su prekršaj iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a iz policije poručuju da im policijski službenici izdali usmena upozorenja.  

Također, iz PU bjelovarsko-bilogorske napominju da je člankom 76 c. navedenog Zakona, propisano da će se novčanom kaznom od 500 kuna kazniti za prekršaj fizička osoba ako se ne pridržava obveze pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske.