Fotografija: Muškarci s područja Lipika bit će kazneno prijavljeni/Foto: Luka Gerlanc/CROPIX (ilustracija)
Muškarci s područja Lipika bit će kazneno prijavljeni/Foto: Luka Gerlanc/CROPIX (ilustracija)

Dvojica muškaraca s područja Lipika protuzakonito lovili i krali divljač

Osim što su postavili dvije improvizirane zamke od čeličnih sajli kako bi uhvatili divljač, kod njih je pronađena i divljač koju su ukrali iz lovišta nadležnog lovačkog društva te omče za hvatanje divlječi
Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 29 i 32 godine s područja Lipika koje se sumnjiči da su protuzakonito lovili i krali divljač.

Policija sumnja da su dvojica krivolovaca od još točno neutvrđenog dana do 24. srpnja ove godine u šumskom predjelu nedaleko od mjesta Šeovica postavili dvije improvizirane zamke od čeličnih sajli kako bi uhvatili divljač.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovarum pretražene su obiteljske kuće na području Lipika u kojima prebivaju i prijevozna sredstva koja koriste prilikom čega je kod 29-godišnjaka pronađeno sedam komada divljači koje su u više navrata ukradene iz prostora lovišta nadležnog lovačkog društva i omče za hvatanje divljači. Policija će protiv njih podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.