Fotografija: Dvojica braće završili su tada u policiji zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda/Foto: Ivan Perić/CROPIX (ilustracija)
Dvojica braće završili su tada u policiji zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda/Foto: Ivan Perić/CROPIX (ilustracija)

Dvojica braće metalnom šipkom i kriglom tukli muškarce koji su se prepirali s njihovim ocem

Mladić u dobi od 26 godina mora u zatvor na godinu dana, dok će njegov stariji brat iza rešetaka provesti dvije godineŽupanijski sud u Varaždinu povećao je kaznu dvojici braće koji su 21. lipnja u Kaniškoj Ivi brutalno istukli dvojicu muškarca koji su se prepirali s njihovim ocem.

Prihvaćena žalba tužitelja

Naime, prema priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, Županijski sud u Varaždinu odbio žalbe je optuženika i prihvatio žalbu državnog odvjetnika te presudu Općinskog suda u Bjelovaru preinačio na način da je 26-godišnjaku kaznu zatvora u trajanju od jedanaest mjeseci povisio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a 42-godišnjaku je kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca povisio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Gušio ga i grizao za obraz

Osuđenici su proglašeni krivima jer su 21. lipnja 2013. godine ispred ugostiteljskog objekta u Kaniškoj Ivi napali muškarca koji se prepirao s njihovim ocem. 26-godišnji mladić ga je čeličnom šipkom udario u desnu podlakticu i desnu potkoljenicu, a 42-godišnjak ga je udario staklenom kriglom po glavi nanijevši mu po život opasne ozljede. Nakon toga je 42-godišnji muškarac skočio na leđa drugog muškarca, stišćući ga rukama za vrat i grizeći ga za obraz. Drugi je muškarac pao na tlo na desnu ruku koju je prilikom pada i slomio, piše u priopćenju.