Fotografija: Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX (ilustracija)

 
Galerija
Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX (ilustracija)  

Dvoje mladih teško ozlijeđeno u frontalnom sudaru u Velikim Zdencima

Nesreću je skrivio 27-godišnji vozač Golfa daruvarskih registracija koji je nepropisno pretjecao vozilo ispred sebeDvije su mlade osobe teško ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19 sati u Velikim Zdencima. 

Kako doznajemo od glasnogovornika PU bjelovarsko-bilogorske Saše Đorđevića, nesreću je skrivio 27-godišnji vozač Golfa daruvarskih registracija koji se kretao ulicom Zdenački gaj u smjeru Pavlovca. 

Nesreća u Velikim Zdencima/Foto: Čitatelj
Nesreća u Velikim Zdencima/Foto: Čitatelj

- Neposredno prije ulaska u desni nepregledni zavoj, nepropisno je pretjecao vozilo ispred sebe, a nakon pretjecanja nije se mogao vratiti u svoju prometnu traku. Uslijed toga je prednjim dijelom svog vozila frontalno udario u prednji dio VW T-Cross, daruvarskih registracija, kojim se iz suprotnog smjera kretala 22-godišnjakinja. Nakon sudara, Golf je odbačen u lijevi putni jarak, a T-Cross je ostao u svojoj prometnoj traci - rekao nam je glasnogovornik Đorđević i dodao kako je oboje vozača vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći. 

Promet je tim dijelom državne ceste bio obustavljen/Foto: Čitatelj
Promet je tim dijelom državne ceste bio obustavljen/Foto: Čitatelj

Pregledom je utvrđeno da su zadobili teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. Alkotestom je utvrđeno da 22-godišnjakinja nije vozila pod utjecajem alkohola, dok je kod 27-godišnjaka utvrđena dopuštena količina, odnosno imao je manje od 0,5 promila alkohola u krvi.

Zbog obavljanja očevida taj dio državne ceste bio je zatvoren za sav promet od 19.30 do 21.45 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

- Protiv 27-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu Bjelovar - rekao nam je glasnogovornik Saša Đorđević.