Fotografija: Na području požeško-slavonske županije vozači su više od 200 puta naletjeli na neku divljač na cesti/Foto: Srđan Vrancic/CROPIX
Na području požeško-slavonske županije vozači su više od 200 puta naletjeli na neku divljač na cesti/Foto: Srđan Vrancic/CROPIX

Dva vozača na pakračkom području naletjela na divljač na cesti

Ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, vozač odgovara za prekršaj, no ako je vlasnik ostavio životinju bez nadzora na cesti, uz odgovornost za nastalu štetu, mora platiti i kaznu od 300 kunaDvojica vozača na području Pakraca naletjela su u ponedjeljak na životinje koje su se nalazile na cesti.

Policijska uprava požeško-slavonska je izvjestila kako je prvo u ponedjeljak 21. prosinca 2020. oko 16.50 sati u Pakracu u Ulici Krndija, 39-godišnji vozač svojim Audijem zagrebačkih registarskih oznaka, udario je u divljač koja je istrčala na kolnik.

Nešto kasnije, oko 22.55 sati u mjestu Kukunjevac, 23-godišnji vozač koji je vozio Opel daruvarskih registarskih oznaka naletio je svojim vozilom na divljač koja je istrčala na kolnik.

Policija upozorava

- Kako bi se izbjegli ovakvi događaji upozoravamo vozače na maksimalan oprez na cestama pogotovo u jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima. Također, upozoravamo vozače na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava na pojavu divljači. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom, vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara za prekršaj, kažu u PU požeško-slavonskoj i napominju kako i vlasnik koji je ostavio životinju bez nadzora na cesti, uz odgovornost za nastalu štetu, odgovara i za prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 300 kuna.