Fotografija: Nakon što je Marko mrtav pijan zaspao, Cukor je iz njegove jakne uzeo mobitel, iz novčanika 300 kuna i ključeve njegovog fiat punta koji je bio parkiran ispred kuće/ Tu je tek početak avanture.../Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX
Nakon što je Marko mrtav pijan zaspao, Cukor je iz njegove jakne uzeo mobitel, iz novčanika 300 kuna i ključeve njegovog fiat punta koji je bio parkiran ispred kuće/ Tu je tek početak avanture.../Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Dva prijatelja pila u kući do 3 ujutro pa jedan drugome ukrao auto i prodao ga na otpad

Sani zvan Cukor (35) koji se branio da je u vožnji oštetio auto i zato ga prodao na otpad, mogao bi završiti godinu dana u zatvoru zbog bizarne krađe koju je počinio prema prijateljuPrema optužnici koju je ovih dana protiv njega podiglo državno odvjetništvo, Sani se u studenom oko 3 ujutro u Podravini družio s prijateljem Markom u svojoj obiteljskoj kući, piše portal Danica.

-Nakon što je Marko zaspao uslijed alkoholiziranosti, iz njegove jakne uzeo je mobitel Samsung Galaxy, iz novčanika 300 kuna i ključeve njegovog automobila fiat punto 55 koji je bio parkiran ispred kuće.

Grdo se napili

Nakon toga se odvezao u Zagreb gdje je automobil prodao u društvu Sekundarac Resnik za iznos od 635,46 kuna, a novac je uzeo i zadržao za sebe. Time je pribavio protupravnu korist u ukupnom iznosu od oko 5300 kuna oštetivši za taj iznos Marka, navodi se u optužnici.

Cukor se tijekom istrage branio kako je toga dana bio u društvu s Antom i Markom te su oko 2 sata došli k njemu u kuću na pitomačko područje i tamo nastavili piti.

Branio se da nije ukrao novac

-Dogovorili smo se tada da odemo u Zagreb po djevojku Valentinu, a pošto je Marko bio jako pijan dao mi je ključeve auta i mobitel, pa sam se uputio u Zagreb. No, na putu sam oštetio automobil pa sam ga prodao u sirovine.

Nisam od Marka uzeo mobitel, već mi ga je on dobrovoljno predao, ali putem sam mobitel vjerojatno izgubio jer ga poslije nisam mogao pronaći. I nisam uzeo nikakav novac od njega, branio se Sani.

No, tužitelji mu nisu povjerovali te su ga optužili tražeći da ga sud osudi na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Otegotna okolnost mu je ranija višestruka osuđivanost, piše Danica.