Fotografija: 
Daruvarčanin je nasjeo na prijevaru/ Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)
Daruvarčanin je nasjeo na prijevaru/ Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)

DOKLE VIŠE Daruvarčanin nasjeo na foru pa ostao bez nekoliko tisuća eura

Daruvarčanin je htio kupiti traktor pa je poslao fotografiju osobne "prodavateljici". Ova u njegovo ime sklopila pretplatu i kupila mobitel te ga tako opelješila za više tisuća euraPrevaranti očito nikada ne spavaju. Jedan se dosjetio na koji način doći do mobitela i pretplate za "džabe".

Naime, kako javljaju iz PU bjelovarsko - bilogorske, u utorak 14. veljače, 58-godišnjak je u Policijskoj postaji Daruvar podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Nedozvoljena uporabe osobnih podataka“ iz članka 146. stavka 1. Kaznenog zakona. 

-U prijavi je naveo da je 8. siječnja, na jednoj društvenoj mreži s jednim ženskim profilom dogovarao kupnju traktora te je toj osobi poslao fotografiju svoju osobne iskaznice.

Sklopila pretplatu

Nakon toga mu se ta osoba više nije javljala. U ponedjeljak 13. veljače, zaprimio je račun jednog teleoperatera iz kojeg je vidljivo da je na njegovo ime sklopljena pretplata za mobilne usluge i mobilni telefon.

58-godišnjak smatra da su za sklapanje navedenog ugovora korišteni njegovi osobni podaci iz osobne iskaznice te da je oštećen za nekoliko tisuća eura. U vezi navedenog slijedi kriminalističko istraživanje, kažu u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!