Fotografija: 
Foto: Bruno Konjevic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Bruno Konjevic/CROPIX (Ilustracija)

Dobio otkaz pa odlučio opljačkati svoje bivše šefove: "Ukrao im robu vrijednu 40.000 eura"

25-godišnji mladić zadržao je ključ i mjesecima ulazio u radionicu dok u njoj nije bilo nikoga i uzimao stvari koje je potom preprodavaoViše od četiri mjeseca potkradao je 25-godišnjak svoje nekadašnje poslodavce, malo po malu uzimajući setove guma i druge vrijednosti iz vulkanizerske radionice u Bjelovaru. 

Došao je tako do nevjerojatnog iznosa od čak 40 tisuća eura koje je pribavio krađom od vulkanizera. To su, čini se, tek naknadno primijetili jer je mladić uvijek uzimao relativno manje vrijednosti. Tako je od 1. studenog prošle do 16. veljače ove godine uzeo nekoliko desetaka setova guma s felgama, nekoliko setova guma bez felgi, razni alat i dizalice. 

Policija pospajala konce

U petak je napokon dolijao. Čini se kako je nekom u bjelovarskoj radnji svanulo, najvjerojatnije inventurom, da im nedostaje 40.000 eura vrijednih stvari. Policija ne otkriva kako su otkrili počinitelja, no čini se da su pospajali konce jer se radi o mladiću koji je bio zaposlenik vulkanizerske radnje. 

Doznajemo, naime, da je krađe počinio nakon što je otpušten iz radnje. No, zadržao je ključ kojim se nesmetano služio tijekom svojih kriminalnih aktivnosti odlučivši opelješiti svoje nekadašnje šefove. Tako je ulazio u radnju kada nikoga nije bilo i uzimao predmete koje je naknadno najvjerojatnije preprodavao.

U obitelji Pintar, koja je kako neslužbeno doznajemo vlasnik ove poznate radionice, vrlo su uznemireni zbog ove nesvakidašnje krađe. No, nitko od njih još točno ne zna što se dogodilo. 

Bjelovarčani već desetljećima s punim povjerenjem odlaze upravo do Pintarove vulkanizerske radnje. Njezin vlasnik Ivan je nakon 52 godine rada odlučio otići u mirovinu i kćerima je predao posao. No, uskoči im i pomaže jer je prijavljen na četiri sata dnevno kao ispomoć.

Slijedi kaznena prijava

- Kad sam prije nekoliko godina otišao u mirovinu, rekao sam kćerima:"Cure, preuzmite posao i prijavite me, jer ja na leru ne mogu" - kaže Ivan, koji je u zanat krenuo 1969. godine kod vulkanizera Valenta Loinjaka, zvanog Dunlop. To su bila vremena kada se montiranje guma, krpanje, balansiranje radilo ručno jer nije bilo strojeva.

Danas je lakše, ali je to još uvijek težak posao i stoga su žene rijetke u tom zanimanju. Njegove kćeri odrastale su gledajući što im otac radi u vulkanizerskoj radnji te ne čudi da su ga zavoljele i odabrale kao zanimanje. S 1. srpnjem 1995. godine zaposlio je najstariju kćer Marinu, potom Ivanu, a zadnja je radnu knjižicu iz očevih ruku dobila Katarina, ispričao je svojedobno za 24sata.

Lopov je sada u rukama policije. Doznajemo još kako je gume krao iz skladišta koje je na etaži radionice. Slijedi mu kaznena prijava i predan je pritvorskom nadzorniku.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!