Fotografija: Muškarac je osuđen na Općinskom sudu u Bjelovaru/Foto: Ronald Goršić/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je osuđen na Općinskom sudu u Bjelovaru/Foto: Ronald Goršić/CROPIX (ilustracija)

Dobio 3,5 godine zatvora jer je prodavao "travu" maloljetnicima

Muškarac u dobi od 59 godina u nekoliko je navrata prodao po jedan gram marihuane 16-godišnjaku i 15-godišnjem dječakuAntonijo V. (59) osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 3 i pol godine jer je prodavao marihuanu dvojici maloljetnika.

Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Bjelovaru koji je ovog muškarca proglasio krivim jer je od 1. prosinca 2018. do 13. ožujka 2019. u svom stanu u Križevcima 16-godišnjem mladiću četiri do pet puta prodao po jedan gram marihuane po cijeni od 50 kuna za gram, a godinu dana mlađem maloljetniku u dva navrata.

Branio se šutnjom

Prilikom ispitivanja u policiji i u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, Antonijo se branio šutnjom, a na suđenju je poricao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Kako piše u presudi, optuženi Antonijo na raspravi je tvrdio kako su dvojica maloljetnika došli s njegovim jednim sinom doma, noseći mobitele i nudeći ih na prodaju po cijeni 100 do 200 kuna.

Nije mogao spavati

Rekao je kako je u svom hladnjaku držao nekih 4-5 grama koje je nabavio u Zagrebu, za svoje potrebe. Stavljao je količinu 0,3 grama kako bi napravio cigaretu, da ga malo smiri. Rekao je na sudu kako noćima ne spava, tablete Normabel uzima kao bombone, a marihuanu je konzumirao noću jer nije mogao spavati. Tvrdio je da nikome ništa nije prodavao i da pretragom nije ništa niti nađeno, a policiji je predao ovo što je imao za svoje potrebe. No, sud mu nije povjerovao te ga je proglasio krivim. Antonio će morati uplatiti u državni proračun 350 kuna koje je zaradio prodajom marihuane dvojici mladića, a ostao je i bez 4,84 grama marihuane koje je imao u stanu. Osim toga, mora podmiriti i sve troškove kaznenog postupka.