Fotografija: Foto: Ivo Ravlić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Ivo Ravlić/CROPIX (ilustracija)

Dobio 11 mjeseci zatvora jer je iz vikendice ukrao kekse, kobasice, sok i majonezu

Mario J. (28) u u travnju ove godine u dva navrata "posjetio" vikendicu u Kamešnici gdje je ukrao hranu i pićeMario J. (28) osuđen je na Općinskom sudu u Bjelovaru na 11 mjeseci uvjetnog zatvora zbog toga što je u dva navrata provalio u vikendicu u selu Kamešnik u Koprivničko-križevačkoj županiji i ukrao kekse, sok, kobasice i majonezu.

Sudac Općinskog suda u Bjelovaru odlučio je da je Mario kriv jer je 5. travnja 2023. u večernjim satima u Kamešnici, došao do jedne vikendice gdje je uporabom tjelesne snage i podesnog alata otvorio vrata kuće, ušao unutra i ukrao jedne kekse.

Vlasniku mora vratiti 15 eura

Šest dana kasnije opet je "posjetio" istu vikendicu i na isti način ušao unutra, no ovaj put je uzeo litru soka, kilogram kobasica, jednu čajnu salamu i jednu majonezu.

Mario je zbog toga osuđen na 11 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine, a mora i vlasniku vikendice vratiti 15 eura, na koliko je procjenjena vrijednost ukradene hrane i pića. Osim toga, dužan je naknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu od 40 eura.

Inače, Mario je otprije poznat policiji po imovinskim kaznenim djelima zbog čega je više puta bio pravomoćno osuđivan najčešće na uvjetne kazne zatvora.

Dobijte informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!