Fotografija: 
Starije osobe nažalost, opet su na meti lopova/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (Ilustracija)
Starije osobe nažalost, opet su na meti lopova/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (Ilustracija)

Djedici od 89 godina ukraden novčanik iz kuće, 75-godišnja baka ostala bez novca i nakita

Iz policije apeliraju na obitelji starijih osoba, rodbinu, ali i susjede koji vode brigu o njima da ih upute o važnosti zaključavanja ulaznih vrataČini se kako je ponovno krenula sezona pljački starijih osoba.

Naime, kako piše PU bjelovarsko - bilogorska, u svega dvadesetak minuta, u utorak, 27. prosinca, u Vrtlinskoj je nepoznata ženska osoba iskoristila nepažnju 75- godišnjaka i iz otvorene kuće ukrala novac i zlatni nakit u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

I u Narti se dogodila gotovo identična krađa, tamo je nepoznata muška osoba iskoristila nepažnju 89-godišnjeg vlasnika obiteljske kuće i iz novčanika ukrala nekoliko tisuća kuna.

Apel iz policije

-I ovoga puta je potrebno pozvati, posebno osobe starije životne dobi koji zbog svojih godina, a možda i bolesti i ako još k tome žive sami da nažalost ovakvih kradljivaca ima sve više koji koriste upravo takve okolnosti i olako se domognu onog što im je gotovo na dohvat ruke, upozoravaju iz policije.

Apeliraju ujedno na obitelji starijih osoba, rodbinu, ali i susjede koji vode brigu o njima da ih upute u samozaštitno ponašanje - tj. važnosti zaključavanja ulaznih vrata.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!