Fotografija: Građani su na meti prepredenih lopova/Foto: Unsplash
Građani su na meti prepredenih lopova/Foto: Unsplash

Djedica (82) preko interneta htio kupiti eletrični tricikl pa ostao bez više tisuća kuna

82-godišnjak je stupio u kontakt s oglašivačem i dogovorio kupnju. U poruci je oglašivaču poslao svoje osobne podatke i podatke o bankovnoj kartici, kažu iz policijeNesretni 81-godišnjak nova je žrtva internet prevaranata. Kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, 81-godišnjak je putem društvene mreže htio kupiti električni tricikl, međutim dan kasnije shvatio je da mu je bankovni račun lakši za više tisuća kuna.

- U petak 23. rujna u Policijskoj postaji Bjelovar, 81-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Prijevara“ iz članka 236. stavka 1. Kaznenog zakona. U prijavi je naveo da je 22. rujna, na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas o prodaji električnog tricikla. Stupio je u kontakt s oglašivačem i dogovorio kupnju za nekoliko tisuća kuna. U poruci je oglašivaču poslao svoje osobne podatke i podatke o bankovnoj kartici. 23. rujna provjerio je stanje svojeg bankovnog računa te je utvrdio da mu nedostaje više tisuća kuna. U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje, izvijestili su iz bjelovarske policije.

Policija upozorava

Ovom prilikom iz policije još jednom apeliraju na građane da nikome ne daju svoje osobne podatke, kao i podatke o svojem bankovnom računu kao što su stanje računa, serijski broj kartice, broj računa, rok valjanosti kartice te CVV broj kako ne bi postali žrtve ovakvih ili sličnih prijevara.