Fotografija: Direktorica nije radnici isplaćivala plaće. Nikom ništa zbog toga.../Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)
Direktorica nije radnici isplaćivala plaće. Nikom ništa zbog toga.../Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)

Direktorica radnici nije isplaćivala plaće, ali zbog toga neće snositi nikakve posljedice

Nastupila je zastara, a svi troškovi nastali provođenjem prekršajnog postupka padaju na teret proračunskih sredstava RH, zaključio je prekršajni sudac u BjelovaruDirektorica i vlasnica tvrtke iz Križevaca ipak neće odgovarati za neisplatu plaća zaposlenici iz Svetog Petra Čvrsteca. Prema nepravomoćnoj presudi, 42-godišnja direktorica nije radnici isplatila niti minimalnu plaću za srpanj i kolovoz 2018. godine. Osim toga, nije joj “na kućnu adresu dostavila obračune dugovanih, a neisplaćenih plaća za ta dva mjeseca do zadnjeg dana u mjesecu u kojem su plaće dospjele na naplatu”, piše portal Danica.

Presudu čekala tri godine

Državni inspektorat dostavio je sudu optužni prijedlog u listopadu 2018. godine, a prvostupanjsku presudu kojom je direktorica proglašena krivom prekršajni je sudac u Križevcima donio tek u veljači 2021. godine.

Na tu presudu direktorica je uložila žalbu koja je presudom Visokog prekršajnog suda od rujna ove godine u jednom dijelu prihvaćena te je predmet vraćen na ponovni postupak. No, prekršajni progon zastarijeva nakon četiri godine, a to se u ovom slučaju dogodilo krajem rujna ove godine.

Troškovi na teret građana

-Nastupila je zastara prekršajnog progona kao negativna procesna pretpostavka za vođenje postupka. Svi troškovi nastali provođenjem ovog prekršajnog postupka padaju na teret proračunskih sredstava RH, zaključio je prekršajni sudac u Bjelovaru 9. prosinca ove godine, piše Danica.