Fotografija: 
Dijete je operirano u zagrebačkoj bolnici/Foto: Tomislav Cubelic/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Dijete je operirano u zagrebačkoj bolnici/Foto: Tomislav Cubelic/CROPIX (Ilustracija)

Dijete (14) sinoć na gradilištu u Velikoj Pisanici palo u duboku jamu: "Teško je ozlijeđeno"

"Postoji prirodna ograda - visoka živica, ali i zaštitna mreža kako nitko ne bi mogao ući u gradilište. Očevid je napravljen, a na terenu je bila i građevinska inspekcija", potvrdio je PaliJučer navečer je u Velikoj Pisanici tijekom igre na prostoru gdje se gradi dječji vrtić teško ozlijeđeno dijete. Potvrdio nam je to načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali.

- Dogodio se nesretni slučaj. U večernjim satima kada je već pao mrak nekoliko djece došlo je na gradilište ispred zgrade Općine. Preskočili su ogradu i ušli na gradilište pri čemu je jedno dijete (14) palo u jamu koja je predviđena za vodomjerno okno. Dijete je palo na glavu i dosta je teško ozlijeđeno. Operirano je u zagrebačkoj bolnici, kazao je načelnik Općine Fredi Pali.

Potvrdio je kako je prostor bio propisno ograđen.

Inspekcija na terenu

- Postoji prirodna ograda - visoka živica, ali i zaštitna mreža kako nitko ne bi mogao ući u gradilište. Očevid je napravljen, a na terenu je bila i građevinska inspekcija, potvrdio je Pali.

Inače, na stranicama Općine napisana je obavijest o ovom nesretnom slučaju kao upozorenje svim ostali mještanima.

"Poštovani mještani, poštovani roditelji ozlijeđenog dječaka, izražavamo duboko žaljenje zbog zadobivenih ozljeda koje je dječak zadobio jučer na dječjem igralištu te vas obavještavamo da je do daljnjega zabranjen pristup gradilištu oko Općine.

Upozorenje roditeljima

Apeliramo na roditelje da do daljnjega ne vode djecu na dječje igralište koje je u neposrednoj blizini gradilišta, niti da dozvole da djeca samostalno borave na dječjem igralištu i u blizini gradilišta. Sve vas pozivamo na pojačan oprez u centru Općine zbog izvođenja radova na rekonstrukciji zgrade Općine u svrhu izgradnje dječjeg vrtića", stoji u obavijesti na Facebook stranici Općine Velika Pisanica.

O ovom smo slučaju kontaktirali i PU bjelovarsko-bilogorsku. Kada dobijemo njihov odgovor, objavit ćemo ga u cijelosti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!