Fotografija: Nesreća se dogodila u Velikoj Barni/ Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Nesreća se dogodila u Velikoj Barni/ Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

Detalji velike tragedije u Velikoj Barni: Kamionom pregazio ženu od koje je preuzeo mlijeko

Vozač je prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u navedenu 68-godišnju pješakinju koja je ispred sebe gurala ručna kolica za prijevoz mlijekaPoznati su detalji nesreće u kojoj je jučer oko 13.40 sati u Velikoj Barni, smrtno stradala 68-godišnja žena.

Kako je jutros izvjestila PU bjelovarsko-bilogorska, tragedija se dogodila u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 110, na makadam cesti koja se spaja na županijsku cestu.

Nepropisno prelazila cestu

- 58-godišnjak je upravljao teretnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka, u vlasništvo jedne pravne osobe, koje je namijenjeno za prijevoz i skupljanje mlijeka. Vozač je na nerazvrstanoj - makadam cesti obavljao skupljanje mlijeka od građana. Nakon što je preuzeo mlijeko od 68-godišnjakinje, sjeo je u vozilo i krenuo unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Zbog toga je prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u navedenu 68-godišnju pješakinju koja je ispred sebe gurala ručna kolica za prijevoz mlijeka te nepropisno prelazila kolnik makadam ceste - priopćili su iz policije.

68-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Dom zdravlja u Grubišnom Polju gdje je od zadobivenih ozljeda preminula.

Vozač nije bio pijan

Očevid su na mjestu nesreće obavili policajci PU bjelovarsko-bilogorske, a tijelo nesretne pjašekinje je po nalogu dežurne zamjenice Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, prevezeno u Opću bolnicu Virovitica, gdje će danas biti obavljena obdukcija.

Vozač je alkotestiran, a reakcija na alkohol je izostala. Policija će zbog ove nesreće sa smrtnim ishodom podnijeti izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.