Fotografija: Tragično preminuli Nikola Đorđević/Foto: Facebook
Tragično preminuli Nikola Đorđević/Foto: Facebook

Detalji tragedije u šumi kod Sirača: "Radniku pala grana na glavu i na mjestu ga usmrtila"

Utvrđeno je kako je stradali zaposlenik prilikom događaja koristio propisanu zaštitnu opremu, priopćili su iz policijeBjelovarsko-bilogorska policija objavila je detalje strašne tragedije u kojoj je u ponedjeljak život izgubio 45-godišnji Nikola Đorđević iz Gornjeg Daruvara. 

Đorđević je bio zaposlenik tvrtke Bilavčić te je stradao u teško pristupačnom dijelu šume u okolici Sirača, zbog čega je i žurnim službama trebalo vremena da se probiju do njega. Na njega je pala teška grana te je odmah preminuo, a kolege s kojima je radio na sječi shvatili su to kada je neko vrijeme njegova motorna pila radila "u prazno".

Sjekao stablo bukve

- Jučer, 8. travnja, na mjestu događaja policijski službenici uz stručnu pomoć inspektora zaštite na radu proveli su očevid kojim je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru. Očevidom je utvrđeno kako je jučer, oko 11,50 sati, u šumskom predjelu u okolici Sirača 45-godišnji zaposlenik tvrtke za sječu i obradu drva sjekao stablo bukve uslijed čijeg pada je došlo do loma grane susjednog stabla na visini 20 do 25 metara. Grana je pri padu udarila u glavu 45-godišnjaka koji je od udarca preminuo na mjestu događaja. Utvrđeno je kako je stradali zaposlenik prilikom događaja koristio propisanu zaštitnu opremu - priopćili su iz policije.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru naložio je obdukciju stradalog.     

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!