Fotografija: Nesreća se dogodila kod hale koja je nekoliko desetaka metara udaljena od ulaza/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Nesreća se dogodila kod hale koja je nekoliko desetaka metara udaljena od ulaza/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

DETALJI TRAGEDIJE U DARUVARU Mladi radnik (21) pao s visine od oko 20 metara

Do tragedije je navodno došlo kada je 21-godišnji mladić, koji je u tom trenutku bio na ljestvama, pao s visine od oko 20 metara na beton i preminuo



Mladić u dobi od 21 godine iz Albanije smrtno je stradao danas oko 7.20 sati u nesreći na radu koja se dogodila u bivšem kompleksu Dalita u Daruvaru.

Prema riječima Maje Barbir Grubić iz PU bjelovarsko-bilogorske, policija je dojavu o tragediji dobila u 7 sati i 27 minuta.

- Sve okolnosti ovog događaja bit će poznate nakon što se obavi očevid na mjestu nesreće. Na teren izlazi i inspektor zaštite na radu i državni odvjetnik - rekla nam je Maja Barbir Grubić.

Prema onome što smo mogli doznati od neposrednih očevidaca ove tragedije, mladić je bio zaposlenik tvrtke iz Zagreba koja trenutno obavlja radove na sanaciji krova jednog starog Dalitovog pogona u sklopu bivše Tvornice strojeva.

Do tragedije je navodno došlo kada je 21-godišnji mladić, koji je u tom trenutku bio na ljestvama, pao s visine od oko 20 metara na beton i preminuo.

Iako su se pojavile informacije da mladić nije bio propisno osiguran zaštitnom opremom, to nam u policiji nisu mogli potvrditi jer očevid još nije gotov.