Fotografija: Kamion u plamenu/Foto: Snimio čitatelj
Kamion u plamenu/Foto: Snimio čitatelj

Detalji nesreće u Velikoj Dapčevici: "Kamion se zapalio nakon udarca u ogradu obiteljske kuće"

29-godišnji vozač kamiona zadobio je lake tjelesne ozljede, a alkotestom je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkoholaPolicija je objavila detalje prometne nesreće koja se jutrod oko 6.10 sati dogodila u Velikoj Dapčevici.

Naime, kako su izvijestili, 29-godišnjak je upravljao teretnim automobilom s priključnim vozilom, đakovačkih registarskih oznaka, kroz Veliku Dapčevicu.

Lakše ozljede

- Budući da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletio s kolnika gdje je nastavio kretanje udarivši u prometne znakove i zaštitnu ogradu. Pritom je došlo do zanošenja vozila koje se nastavilo kretati i prešlo na drugu stranu kolnika gdje je udarilo u betonski most i ogradu obiteljske kuće - otkrivaju u policiji dodajući kako se teretno vozilo tom prilikom prevrnulo i zapalilo.

29-godišnji vozač kamiona zadobio je lake tjelesne ozljede, a alkotestom je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog po zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Zatvorena cesta

- Nastala je materijalna šteta na teretnom vozilu koje je u potpunosti izgorjelo, a oštećenja su nastala i na priključnom vozilu  te drvenom rasvjetnom stupu. Požar na vozilu su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Grubišnoga Polja.

Očevid je obavljen uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, eksploziva i oružja - ističu u policiji napominjući kako je državna cesta DC-5 zatvorena za promet od 6.30 sati. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!