Fotografija: Foto: Čitatelj
Galerija
Foto: Čitatelj

DETALJI NESREĆE U NARTI Sudar s vozilom saniteta skrivila mlada vozačica Opel Insignije

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 75-godišnji putnik iz saniteta, dok su lakše ozlijeđeni 76-godišnjak i 31-godišnjak, također putnici iz saniteta - kažu u policijiPoznati su detalji prometne nesreće koja se dogodila u petak oko 11.15 sati u Narti, a u kojoj je sudjelovalo vozilo saniteta.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, nesreću je skirivila 26-godišnja vozačica Opel Insignije bjelovarskih registarskih oznaka koja se kretalau smjeru Čazme.

Izgubio nadzor

- Započela je radnju pretjecanja teretnog automobila Peugeot  Boxer osječkih registarskih oznaka u vlasništvu poduzeća iz Čepina, a koji se kretao ispred nje u istoj prometnoj traci i istom smjeru. 26-godišnjakinja se prije započinjanja pretjecanja nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja, te je skrenula na lijevu prometnu traku i lijevom bočnom stranom udarila u desnu bočnu stranu sanitetskog vozila, bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji vozač koji je u tom trenutku pretjecao osobno i teretno vozilo - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i dodaju kako je vozač saniteta nakon sudara s Opel Insignijom izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika na bankinu, nakon čega se nekontrolirano kretao po bankini, te prednjim lijevim dijelom vozila udario u betonski putni most.

Nitko nije bio pijan

- Nakon udara saniteta u betonski putni most došlo je do prevrtanja vozila na desnu bočnu stranu i udara u metalni hidrant gdje se zaustavilo. Osobni automobil Opel Insignia se nakon sudara zaustavilo u putnom jarku. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 75-godišnji putnik iz saniteta, dok su lakše ozlijeđeni 76-godišnjak i 31-godišnjak također putnici iz saniteta - priopćili su iz policije napominjući kako vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Protiv 26-godišnje vozačice koja je skrivila ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava, a za vrijeme obavljanja očevida od 11.43 do 13.20 sati državna cesta u Narti bila je zatvorena za promet koji se odvijao obilaznim pravcima.