Fotografija: Stjepan Batković Batak život je izgubio pod kotačima bijelog pick upa/Foto: Privatni album, Deni Marčinković/MojPortal.hr
Galerija
Stjepan Batković Batak život je izgubio pod kotačima bijelog pick upa/Foto: Privatni album, Deni Marčinković/MojPortal.hr

Detalji jezive tragedije u Bjelovaru: "Bili su kao braća, a on ga je izbacio iz auta i pregazio"

Policijska potjera za osumnjičenim trajala je neko vrijeme po cijelom gradu, a on je pritom počinio više prometnih prekršaja



Upaljene svijeće, tragovi krvi na travnjaku, policijska blokada dijela grada zbog rekonstrukcije događaja, tuga suboraca...ovako je danas izgledao dan u inače mirnom Bjelovaru.

Jedina tema svih današnjih razgovora u tom gradu, ali i ostatku Hrvatske, je tragedija koja se jučer poslijepodne dogodila u bjelovarskom naselju Jošine.

Naime, tamo je život izgubio 53-godišnji bjelovarski branitelj, pripadnik legendarne A satnije ZNG-a, Stjepan Batković Batak kojeg je bijelim pick upom oko 17 sati i 30 minuta navodno namjerno pregazio dugogodišnji prijatelj.

Poginuli Stjepan Batković Batak/Foto: Privatni album
Poginuli Stjepan Batković Batak/Foto: Privatni album

Iako o tome priča cijeli Bjelovar, ta informacija još uvijek nije službeno potvrđena. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Danica Petrović, no iz ŽDO-a jučer nisu htjeli davati nikakve informacije, čak ni za što se tereti vozač bijelog pick upa koji je jučer nakon tragičnog događaja i uhićen.

Osumnjičeni je tijekom bijega ostao bez dijela vozila/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr
Osumnjičeni je tijekom bijega ostao bez dijela vozila/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr

Kako neslužbeno doznajemo, policijska potjera za osumnjičenim trajala je neko vrijeme po cijelom gradu, a on je pritom počinio više prometnih prekršaja te autom udario u bankinu uz kapelicu pokraj bjelovarske tržnice, gdje su i jučer bili vidljivi dijelovi auta.

Iako policija i Državno odvjetništvo još uvijek ne otkrivaju previše detalja, tijekom današnjeg dana potvrdili su da je još sinoć uhićen 45-godišnjak koji se dovodi u vezi s događajem. 

Policija u srijedu navečer na mjestu događaja/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr
Policija u srijedu navečer na mjestu događaja/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr

- Jučer, 27. prosinca, u kasnim večernjim satima uhićen je 45-godišnji hrvatski državljanin koji se dovodi u vezu s  događajem naleta automobila na 53-godišnjaka koji je preminuo na mjestu događaja. Tijekom dana u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru provode se dokazne i izvidne radnje nakon čega će 45-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, poručili su danas iz policije.

Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr
Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr

Recimo i to da su tijekom dana istražitelji radili rekonstrukciju događaja u dvorištu obiteljske kuće u središtu Bjelovara, točnije na Šetalištu dr. Ivše Lebovića, u kojemu se nalazio bijeli pick up njemačkih registracijskih oznaka s kojim je navodno pregažen Stjepan Batković Batak.

Vozilo kojim je usmrćen Stjepan Batković Batak/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr
Vozilo kojim je usmrćen Stjepan Batković Batak/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr

Na mjestu tragičnog događaja doznali smo pak da se prvo čula buka i svađa na ulici, a neki susjedi pretpostavljaju da je vozač Batkovića prvo izbacio iz auta na ulicu.

- Svađali su se, a potom je automobil otišao do sredine ulice. Tu se okrenuo i u povratku udario čovjeka te otišao dalje. Zbilja ne znam što se dalje događalo, priča nam jedan od očevidaca.

Na mjestu tragdije još su vidljivi tragovi policijskog očevida/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr
Na mjestu tragdije još su vidljivi tragovi policijskog očevida/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr

Navodi se neslužbeno i kako je sukobu dvojice prijatelja i suboraca kumovao alkohol, što će pokazati policijska istraga.

Ispostavi li se da se uistinu radi o ubojstvu, a ne nesreći, vozač će najvjerojatnije biti optužen za teško ubojstvo, za što mu prijeti dugogodišnja zatvorska kazna.

Iako se u prvi tren pojavila infomacija da tijelo leži na cesti, danas smo vidjeli tragove krvi u dvorištu kuće, točnije na travi.

Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr
Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr

Drugi pak susjed tvrdi da je čuo jak udarac, no u prvi tren je pomislio da je riječ o jačoj petardi.

- Kad smo nakon nekog vremena izašli van već je tu bila policija i hitna pomoć. Sve je izgledalo dosta potresno i uznemirujuće. Ovo je ipak mirno mjesto i takve stvari se ne događaju često. Doista sam u šoku, kazao susjed.

Do danas poslijepodne istraga svih okolnosti nije bila dovršena.

Batković je, inače prošao cijeli ratni put s A satnijom u koju se prijavio s prvim danima rata.

- Bio je prvi ranjeni branitelj na našem području, pri proboju iz Kusonja. Dobio je metak u nogu, ali se vratio čim je ozdravio. Prošao je sva ratišta od Pakraca, Daruvara, Novske, Istočne Slavonije pa sve do Bosanske Posavine. Vidio sam ga neki dan, pozdravili smo se. Djelovao je sasvim normalno. Nisam mogao vjerovati kad sam čuo što je bilo – kaže nam suborac Pero Drmić.

Na mjestu nesreće suborci pokojnog Batkovića danas su zapalili svijeće. Jedan od njih je i Damir Pervan, koji je blago rečeno ostao zatečen kad je čuo za tragediju. 

Suborci se opraštaju od tragično preminulog Stjepana Batkovića Batka/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr
Suborci se opraštaju od tragično preminulog Stjepana Batkovića Batka/Foto: Deni Marčinković/MojPortal.hr

- Ne znam što se dogodilo, osim priča koje kruže. Batak mi je bio kao brat i jako sam tužan i nesretan. Volio je Hrvatsku baš kao i ja i bio je spreman umrijeti za ovu državu. Ako je istina to što se priča, onda stvarno ne znam što reći. Njih dvojica su bili kao braća. Takvu smrt definitivno nije zaslužio. To je katastrofalna tragedija. Možemo se posvađati i napraviti razne gluposti, ali brat je brat i ovo mi je zbilja nepojmljivo, poručio je Damir Pervan.

Za kraj recimo i to da će posljednji ispraćaj Stjepana Batkovića biti u petak, 29. prosinca, u 14 sati na bjelovarskom groblju Borik.  

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!