Fotografija: Plinski pištolj/Foto: Admir Buljubašić/CROPIX (ilustracija)
Plinski pištolj/Foto: Admir Buljubašić/CROPIX (ilustracija)

Dečki se vozikali po Bjelovaru i pucali iz plinskog pištolja

Pištolj je u vlasništvu 22-godišnjaka koji kod sebe nije imao potvrdu o prijavi oružja C kategorije, stoga su mu pištolj i pripadajući spremnik privremeno oduzeti, poručili su iz policijeNa raskrižju bjelovarskih ulica Augusta Šenoe i Vladimira Nazora u subotu oko 00.30 sati policijski su službenici uočili osobni automobil bjelovarskih registracijskih oznaka te suvozača kako drži pištolj u ruci i puca.

Pištolj mu oduzet

- Nakon što se osobni automobil zaustavio, policijski su službenici prišli vozilu te utvrdili da automobilom upravlja 22-godišnjak, dok se na suvozačevom mjestu nalazio 23-godišnjak, a na stražnjem mjestu 25-godišnjak. Obavljen je pregled vozila i osoba te je pronađen plinski pištolj za kojeg je utvrđeno da je vlasništvo 22-godišnjeg vozača. Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izdala potvrdu o prijavi oružja C kategorije, koju 22-godišnjak nije imao kod sebe, zbog čega mu je pištolj s pripadajućim spremnikom privremeno oduzet, poručili su iz bjelovarske policije. 

Zaradili optužni prijedlog

Dodaju i to da je alkotestom kod vozača utvrđena koncentracija alkohola od 0,16 g/kg, zbog čega mu je izdano izvješće o počinjenom prekršaju iz članka 199. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Protiv 22-godišnjaka i 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.