Fotografija: Pravovremenom reakcijom dvojice daruvarskih policajaca spriječene su teže posljedice za imovinu i zdravlje 15-godišnjakinje/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Pravovremenom reakcijom dvojice daruvarskih policajaca spriječene su teže posljedice za imovinu i zdravlje 15-godišnjakinje/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

Daruvarski policajci pomogli djevojčici koja se opekla vrelim uljem i ugasili požar u njenoj kući

15-godišnjakinja djevojka im je rekla da je grijala kokosovo ulje na štednjaku i zaboravila na njega. Kada je pokušala iznijeti posudu s uljem van iz kuće, opekla seDaruvarski policajci spriječili su u petak oko 15.30 sati požar većih razmjera u jednoj kući u Batinjanima.

Naime, prema priopćenju PU bjelovrasko-bilogorske,dok su bili u ophodnji u Batinjanima, policajci su uočili kako jedna mlađa osoba trči iz kuće te poziva u pomoć. Nakon toga su zaustavili službeno vozilo, prišli joj i upitali je što se dogodilo.

Zapalio se štednjak

15-godišnjakinja djevojka im je rekla da je grijala kokosovo ulje na štednjaku i zaboravila na njega. Kada se sjetila da joj je ulje na peći, otišla je do štednjaka koji se počeo dimiti i pokušala iznijeti posudu van iz kuće. Dok je iznosila posudu, vrućim uljem iz posude polila se po šaci desne ruke.

Policijski službenik star 54 godine ostao je 15-godišnjakinji pružati pomoć, dok je drugi 33-godišnji policajac ušao u kuću na kojoj su vrata bila otvorena i iz koje je izlazio dim. Došao je do štednjaka na kojem je vidio otvoreni plamen, krpom je ugasio vatru i isključio štednjak s napajanja.

Lakše ozlijeđena

Na mjesto događaja pozvana je hitna medicinska pomoć koja je pružila liječničku pomoć 15-godišnjakinji. Ekipa Hitne medicinske pomoći utvrdila je da je djevojčica u događaju zadobila tjelesnu ozljedu. Zatim je na mjesto događaja stigao i otac 15-godišnje djevočice koji je izjavio da u događaju nije nastupila nikakva materijalna šteta.