Fotografija: Mirko je smrtno danas ujutro u Dežanovcu/Foto: Čitatelj i privatni album
Galerija
Mirko je smrtno danas ujutro u Dežanovcu/Foto: Čitatelj i privatni album

DARUVARSKI KRAJ U ŠOKU Lokalni svirač poginuo pomažući čovjeku kojem je prodao kuću

Šogor mu je jučer rekao: "Nemoj Mirko ići, jedino ja znam od tamo drva prevesti. To je baš nezgodan teren", a on mu je rekao: "Ma ne moraš, ja ću. Pazit ću. Moram ljudima dovesti drva"Poznati daruvarski svirač Mirko Lacković (73) smrtno je stradao u stravičnoj nesreći koja se dogodila danas ujutro u Dežanovcu. Život je izgubio 4 dana nakon svog 73. rođendana.

Stravičan prizor s mjesta nesreće/Foto: Čitatelj
Stravičan prizor s mjesta nesreće/Foto: Čitatelj

O nesreći, o kojoj smo pisali OVDJE, oko 15 sati oglasila se i PU bjelovarsko bilogorska službenim priopćenjem.

Traktor ga priklještio

U njemu piše da se nesreća dogodila oko 9.30 sati na neobrađenom poljoprivrednom zemljištu u blizini kućnog broja 80. 73-godišnjak je upravljao traktorom IMT daruvarskih registracijskih oznaka za koji je bila priključena prikolica na kojoj se nalazilo oko 1.30 prostornih metara cjepanica.

- Pri usponu s traktorom i prikolicom u smjeru dvorišta na kućnom broju 80, u jednom trenutku došlo je do propadanja zadnjeg desnog kotača prikolice u rupu na tlu. Uslijed toga došlo je do podizanja prednjeg dijela traktora i priklještenja 73-godišnjeg vozača između zadnjeg dijela traktora i prikolice - piše u priopćenju.

73-godišnji Mirko Lacković preminuo je na mjestu nesreće. Policijskim čevidom rukovodio je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika, a po njegovom nalogu tijelo smrtno stradalog 73-godišnjaka prevezeno je u Opću bolnicu "Dr. Anđelko Višić" u Bjelovaru na obdukciju.

Brat i on imali bend

Svi s kojima smo razgovarali o Mirku imaju samo riječi hvale. Govore nam kako je to bio jedan iznimno dobar, pošten i vrijedan čovjek.

- Ne znam što bih rekao, još sam u šoku. Svi smo u šoku. On i njegov brat, poznati daruvarski brico Slavko Lacković, svirali su po svadbama i zabavama. On je svirao gitaru i svi su ga voljeli - rekao nam je jedan Mirkov susjed iz Dežanovca. 

Mirko i Slavko svirali su u bendu kojeg su zvali "Lackovići". S njima su svojedobno svirali Vlado Kapusta, Franjo Talan i Živko Domović. Nakon što je Vlado umro, a Živko prestao svirati, priključio im se Vence Štromajer. 

Tragično preminuli Mirko Lacković/Foto: Privatni album
Tragično preminuli Mirko Lacković/Foto: Privatni album

- Stvarno su bili posebni. Mirko i Slavko, jedan crni, jedan plavi. "Poženili" su nekoliko generacija u Daruvaru i okolici - rekla nam je rođakinja koja nam je otkrila kako, nažalost, ovo nije prva tragedija koja je zadesila obitelj Lacković. Naime, Mirkov i Slavkov otac tragično je preminuo sredinom 90.-ih nakon eksplozije plinske boce. U pomoć su mu odmah priskočili susjedi, ali opekline su, nažalost, bile smrtonosne. 

Godinama radio u Dalitu

Kako nam je ispričala još jedna osoba koja je bliska obitelji Lacković, Mirko je poginuo pomažući čovjeku kojem je prodao kuću.

- On i žena prodali su staru kuću ljudima koji su se ovdje doselili iz Bosne, a on im je danas pomagao dovesti drva. Teren je tamo jako neravan, mi to zovemo dumača i traktor se prevrnuo. Još mu je šogor jučer rekao: "Nemoj Mirko ići, jedino ja znam od tamo drva prevesti. To je baš nezgodan teren", a on mu je rekao: "Ma ne moraš, ja ću. Pazit ću. Moram ljudima dovesti drva" - ispričala nam je osoba bliska obitelji Lacković.

Inače, osim što je svirao sa svojim bratom, Mirko je dugi niz godina radio u Dalitu, a zatim i kao domar u školskoj dvorani. Bio je jako vrijedan i sve je znao raditi. Pravi majstor. Prije 20-ak godina preselio se sa suprugom iz Daruvara u Dežanovac.

Mirko i njegova supruga/Foto: Privatni album
Mirko i njegova supruga/Foto: Privatni album

- On i supruga su vječito bili skupa, sve su zajedno radili. Stvarno su imali lijepi brak, prekrasno su se slagali, voljeli i poštivali - rekla nam je osoba bliska obitelji. 

Iskrena sućut obitelji Lacković...