Fotografija: Foto: Unsplash (ilustracija)
Foto: Unsplash (ilustracija)

Daruvarčanka preko Facebooka prodavala haljinu pa ostala bez novca

Prevarantica joj je poslala poveznicu na internetsku stranicu za dostavu putem kurirske službe na koji je 40-godišnja Daruvarčanka upisala svoje osobne podatke i podatke bankovne karticeDaruvarčanka (40) prijavila je u ponedjeljak, 22. svibnja, daruvarskoj policiji prijevaru.

Kako su izvijestili u PU bjelovarsko-bilogorskoj, 40-godišnjakinja je na jednoj društvenoj mreži objavila oglas o prodaji odjevnog predmeta nakon čega ju je kontaktirala osoba preko aplikacije koja je vezana uz društvenu mrežu, a koja je iskazala interes za kupovinu. Neslužbeno doznajemo da je Daruvarčanka prodavala haljinu.

Skinula joj novac s računa

- Potom joj je poslala link/poveznicu na internetsku stranicu za dostavu putem kurirske službe na koji obrazac je oštećena upisala svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice. Nakon tzv. autorizacije na dostavljenom linku oštećena je dobila obavijest banke da je s njenog računa skinut novčani iznos koji je ona trebala zaprimiti te je shvatila da je prevarena - kažu u policiji i ističu da nikada nikome ne trebate davati nikakve podatke o svojoj bankovnoj kartici, posebice ne serijski broj, rok valjanosti kartice te kontrolni CVC/CVV broj. 

Ako nešto prodajete, kupcu je, dovoljan samo IBAN broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!