Fotografija: Nakon filmske potjere, ali i odlične suradnje s policijom i građanima, bicikl je kod kuće/Foto: Privatni album
Galerija
Nakon filmske potjere, ali i odlične suradnje s policijom i građanima, bicikl je kod kuće/Foto: Privatni album

Daruvarčanka Ana koja je sa sinom po Daruvaru autom ganjala lopova: "Bicikl je kod kuće"

"Kada se okrenuo, izraz lica tom je čovjeku bio baš onako pokvaren. Na moje optužbe: „Pa kako vas nije sram, to nije vaš bicikl“ hladno je odgovorio: „Je“, prisjeća se Ana dijelova filmske potjereDARUVAR – Slučaj krađe bicikla, pa zatim gotovo filmske potjere vlasnika bicikla, u ovom slučaju 18-godišnjeg Antonija i njegove majke Ane za kradljivcem - muškarcem od oko 50 godina po ulicama Daruvara i naposljetku, sretan kraj s povratkom bicikla kući zahvaljujući daruvarskoj policiji, zbivao se posljednjih dana u Daruvaru.

Slučajno se sreli

Naime, krajem srpnja sinu Daruvarčanke Ane Hlavse, 18-godišnjem mladiću Antoniju ukraden je bicikl koji je bio uredno zaključan ispred Konzuma. Budući da je njezin sin krađu primijetio nakon što je završio s poslom, dakle, navečer iza 22 sata, majka i on tada su krenuli na policiju prijaviti krađu. U povratku kući, na daruvarskim ulicama, primijetili su kradljivca koji je na njihovom biciklu prošao tik uz njih.

Ana i njezin sin Antonio bili su stvarno uporni i hrabri, a sreći zbog povratka ukradenog bicikla nema kraja/Foto: Privatni album
Ana i njezin sin Antonio bili su stvarno uporni i hrabri, a sreći zbog povratka ukradenog bicikla nema kraja/Foto: Privatni album

-Znam, za nepovjerovati. Sin istrči i zamoli čovjeka da mu vrati bicikl, tip ubaci u brzinu i gas. Ja za njim s autom. Potjera. Otvorim prozor i vičem mu da samo spusti bicikl i da se ništa neće dogoditi. Skrene u kružni tok prema benzinskoj, ja za njim i cijelo vrijeme molim da spusti bicikl. Skrene u prvu ulicu lijevo, ja opet za njim. Lijepo mu govorim: „Spustite bicikl i sve ćemo zaboraviti“. On se okrene i nazad. Dok sam se ja okrenula iz te ulice, on je nestao. Neka mlada dama crne kovrčave kose je šetala bijelog psića i viknula mi da je odjurio na šetnicu uz Toplicu. Tu sam stala i nazvala policiju. Njima svaka čast jer su se toliko potrudili oko jednog bicikla“, dio je ovo Facebook statusa koji je Daruvarčanka Ana objavila na svom zidu odmah nakon krađe moleći sugrađane da dijele njezinu objavu. Napisala je tada i kako lopov ima oko ili preko 50 godina, tamnu majicu s velikim natpisom, srednje je građe i tamnije kose.

Pomoć sugrađana i policije

-Ako tko što zna molim vas da mi se javi jer ovo više nije stvar bicikla već principa. Želim ga samo pogledati u oči. Ma neću mu ništa, napisala je tada Ana, a njezina se objava počela brzo širiti Internetom.

Jučer, 15-ak dana nakon spomenutog događaja i baš nevjerojatnog primjera drske krađe, ali i potjere daruvarskim ulicama, Ana se pohvalila kako je sinov bicikl - kod kuće!

Bicikl ukraden krajem srpnja ipak je vraćen 18-godišnjem vlasniku Antoniju/Foto: Privatni album
Bicikl ukraden krajem srpnja ipak je vraćen 18-godišnjem vlasniku Antoniju/Foto: Privatni album

-Bicikl je doma. Ovim putem se želim od sveg srca zahvaliti policijskoj postaji Daruvar i svim izuzetnim policajcima. Eto, nisam očekivala ništa, ali dečki su toliko susretljivi, vrijedni, ugodni u komunikaciji. I stvarno se upornost isplati. Samo ću još reći da je sin, nakon što je preuzeo svoj bicikl iz PU bio sretan kao da vozi novog Ferrarija. Ipak mu je taj bicikl deda kupio. Još jednom veliko hvala plavim košuljama, i svima koji ste dijelili objavu. Ne odustaje se lako“, napisala je An na svom Facebook profilu.

Odlučili smo ju nazvati i priupitati je li naposljetku doznala tko je drski kradljivac te bi li danas opet sve ponovila za sinov bicikl.

Pokvarena faca

-Nazvali su nas iz policije da su pronašli bicikl nalik našemu odbačenog kod Elektrometala. Kada je sin vidio bicikl, njegovoj sreći nije bilo kraja. Taj bicikl prije četiri godine kupio mu je djed i za njega ima veliku sentimentalnu vrijednost. Teško je to opisati, kazala nam je Ana dodavši kako ne zna tko je bio kradljivac, no zahvaljujući velikoj podršci Daruvarčana – sumnja tko bi mogao biti.

Antonio je bicikl dobio od djeda pa mu puno znači/Foto: Privatni album
Antonio je bicikl dobio od djeda pa mu puno znači/Foto: Privatni album

-Sada, kada je sve to prošlo, mogu reći da mi je nevjerojatno da je jedna „mrga“ od čovjeka na ukradenom biciklu u kasnim večernjim satima bježala pred ženom u automobilu. U jednom trenutku, kada se okrenuo, izraz lica tom je čovjeku bio baš onako pokvaren. Nije ništa govorio, iako sam ja cijelo vrijeme molila da ostavi bicikl. Sjećam se samo da je u jednom trenutku, na moje optužbe: „Pa kako vas nije sram, to nije vaš bicikl“ hladno odgovorio: „Je“.

Obilazila kafiće

I to je bilo sve što sam čula od njega, prisjeća se Ana koja je naposljetku odlučila prekinuti potjeru i ipak nazvati policiju jer je postala svjesna opasnosti, noći, kradljivca, kao i da je sama sa sinom.

-Ponosna sam jer nismo odustajali sve ovo vrijeme. Ja sam obilazila čak i kafiće i raspitivala se poznaje li netko čovjeka nalik tom lopovu. Sretna sam i što imamo takve policajce koji su si stvarno dali truda. Naš primjer dokazuje kako nikada ne treba odustajati, zaključila je Ana koja je svjesna da je potpuno nenadano na daruvarskim ulicama sudjelovala u pravoj filmskoj potjeri.