Fotografija: Foto: Tonči Plazibat/CROPIX (ilustracija)
Foto: Tonči Plazibat/CROPIX (ilustracija)

Daruvarčanka (73) nasjela na priču da je osvojila 500.000 eura: "Na kraju ostala bez 1700 eura"

Bez mnogo više novca ostala je pak 81-godišnjakinja iz Bjelovara koja je tijekom veljače i ožujka putem mobilnog bankarstva uplatila 6700 eura za kriptovaluteDvije žene prijavile su policiji prijevaru putem Interneta, javlja bjelovarsko-bilogorska policija. 

Tako je 73-godišnjakinja iz Daruvara ispričala policajcima da je putem društvene mreže dobila obavijest  kako je osvojila novčanu nagradu u iznosu od 500.000 eura te da mora uplatiti troškove prije dobivanja novca.

U nekoliko navrata uplatila je više od 1700 eura, a budući da nije dobila obećanu nagradu, shvatila je da je prevarena pa se obratila policiji koja istražuje slučaj

Ulagala u kriptovalute

Bez mnogo više novca ostala je pak 81-godišnjakinja iz Bjelovara koja je tijekom veljače i ožujka putem mobilnog bankarstva uplatila 6.700 eura za ulaganje u kriptovalute.

Nakon toga dobila je poruku da je ostvarila veliku dobit za koju prije isplate treba uplatiti 2000 eura poreza. 81-godišnjakinja je nakon obraćanja djelatnici banke shvatila da je prevarena.

Ovo su samo najnoviji u nizu gotovo svakodnevnih slučajeva, a policija opetovano poziva na oprez kada je novčano poslovanje putem interneta u pitanju. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!