Fotografija: Mladić je shvatio da je prevaren tek kad je došao kući/Foto: Bruno Konjević/CROPIX (ilustracija)
Mladić je shvatio da je prevaren tek kad je došao kući/Foto: Bruno Konjević/CROPIX (ilustracija)

Daruvarčaninu uvalio lažni IPhone 13 i naplatio mu ga nekoliko tisuća kuna

Mladić se dogovorio s njemu nepoznatom osobom gdje će se naći, uzeo kutiju s mobitelom, ali ga nije ni pogledao. Kada je shvatio da je prevaren, već je bilo kasnoDaruvarski policajci tragaju za muškom osobom koja je 24-godišnjem mladiću iz Daruvara "uvalila" kopiju IPhonea 13.

Naime, 24-godišnji Daruvarčanin podnio je u srijedu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijevare. U prijavi je naveo da se u večernjim satima našao s njemu nepoznatom muškom osobom koja je prodavala mobitel preko jednog oglasnika.

Nije ga ni pogledao

- Muškoj osobi je za kupnju mobitela platio više tisuća kuna, a ta osoba mu je predala kutiju s mobitelom. Naknadno je utvrdio da se radi o kopiji, odnosno neoriginalnom mobitelu zbog čega se smatra prevarenim - kažu u policiji.

Iako iz policije stalno ljude upozoravaju da budu oprezni kada od nepoznatih ljudi kupuju stvari preko oglasnika i društvenih mreža, neki očito njihove savjete ne shvaćaju ozbiljno pa nasjednu na priču prevaranata. Tako se i ovaj mladić dogovorio s njemu nepoznatom osobom gdje će se naći, uzeo kutiju s mobitelom, ali ga nije ni pogledao. Kada je shvatio da je prevaren, već je bilo kasno.