Fotografija: Policajci su 52-godišnjeg vozača zatekli u redovnoj kontroli prometa/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)
Policajci su 52-godišnjeg vozača zatekli u redovnoj kontroli prometa/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)

Daruvarčanin odnio neslavnu titulu najpijanijeg vozača ovog vikenda

Zabilježeno je čak 139 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća brzina izmjerena je u Rajiću. Iznosila je 103 kilometara na sat na cesti gdje je ograničenje 50 kilometara na satPolicajci PU bjelovarsko-bilogorske su i tijekom proteklog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih kršenja prometnih propisa i utvrdili ukupno 208 prekršaja. 

Zabilježeno je čak 139  prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća brzina izmjerena je u Rajiću. Iznosila je 103 kilometara na sat na cesti gdje je ograničenje 50 kilometara na sat. 

Dvije prometne nesreće

Dvadeset vozača nije bilo vezano pojasem, njih 13 koristilo je mobitel tijekom vožnje, a četiri su vozača vozila pod utjecajem alkohola. Najviše je napuhao 52-godišnji vozač osobnog automobila u Daruvaru kojem je izmjereno 1,01 promila alkohola u krvi. Tijekom vikenda su se na području Bjelovarsko-bilogorske županije dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Policija poziva sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.