Fotografija: Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (ilustracija)
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (ilustracija)

Daruvarčanin čistio tavan pa pronašao bombu M52, drugi policiji predao 74 komada streljiva

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policijuDaruvarskoj policiji građani su u četvrtak u dva navrata dragovoljno predali oružje. Naime, najprije je muškarac predao 74 komada streljiva, a potom je drugi prijavio nalazak bombe.

- U četvrtak 2. veljače, građanin je službenicima Policijske postaje Daruvar dragovoljno predao 74 komada streljiva različitog kalibra. Budući da je to dragovoljno predao, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Bomba na tavanu

Istog dana 60-godišnji muškarac prilikom čišćenja tavana pronašao bombu.

- U četvrtak 2. veljače, 60-godišnjak je policiji prijavio da je prilikom čišćenja starog štaglja u mjestu Lipovac Majur kod Daruvara pronašao bombu. Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o ručnoj bombi M 52 koju je na siguran način izuzeo, dodali su iz policije.

Kako kažu, navedeno streljivo i bomba pohranjeni su u skladište ubojite opreme do uništenja.

Ne donosite oružje sami

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne. Također, molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192, poručuju iz policije.

Dodaju i to da će nakon dojave poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!