Fotografija: Policajci PU bjelovarsko-bilogorske i ovog su vikenda imali pune ruke posla/Foto: Goran Šebelić/ CROPIX (ilustracija)
Policajci PU bjelovarsko-bilogorske i ovog su vikenda imali pune ruke posla/Foto: Goran Šebelić/ CROPIX (ilustracija)

Daruvarčanin (39) uhvaćen kako vozi bicikl s 2,78 promila alkohola u krvi

Policija je tijekom proteklog vikenda na području županije uhvatila više od 200 vozača kako voze brže od dopuštenog, 25 vozača nije bilo vezano sigurnosnim pojasom, a njih 17 koristilo je mobitelPolicajci Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i u veljači nastavili pojačano kontrolirati vozače kako bi spriječili i sankcionirali najteže prekršaje u prometu, a to su alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnu uporabu mobitela.

Policajci su u petak u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, tijekom poslijepodneva su utvrđena 198 takva prekršaja.

Najveća brzina

- 124 prekršaja bilo je 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju, 51 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h i 22 prekršaja u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u rasponu od 30-50 km/h i jedan prekršaj u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u rasponu od 30-50 km/h izvan naselja - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i napominju kako je najveća brzina izmjerena u Bjelovaru, na sjevernoj obilaznici. Iznosila je 129 kilometara na sat, a ograničenje je 80.

Sedam prometnih nesreća

Osim toga, policija je tijekom vikenda zatekla osam vozača koji su vozili pijani, a najveća koncentracija alkohola od 2,78 promila izmjerena je kod 39-godišnjeg bicikliste u Daruvaru. Tri vozača vozila su brže od dozvoljenog, a rekorder je vozač koji je po Kapelici jurio 105 kilometara na sat. Čak 25 vozača nije bilo vezano pojasom, a njih 17 koristilo je mobitel tijekom vožnje.

Dogodilo se sedam prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedan vozač zadobio teške tjelesne ozljede, a u jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena.