Fotografija: Ilustracija/ Cropix
Ilustracija/ Cropix

Dao 2600 eura za nepostojeći traktor: "Došao po njega u V. Zdence pa našao samo srušenu kuću"

Neslužbeno doznajemo kako je u već više slučajeva policija zaprimila dojave upravo o ženskoj osobi koja na ovaj način vara ljude, uvijek prodajući nepostojeći traktorPolicija traga za dvoje drskih lopova, muškom i ženskom osobom, koji su 64-godišnjaka iz Sokolovca u kupoprodaji traktora prevarili za 2.600 eura. 

Način na koji su to izveli vrlo je perfidan i nije nalik uobičajenim internetskim prevarama. Naime, Muškarac je na internetu vidio oglas za prodaju traktora čija je cijena bila 2.600 eura. Stupio je u kontakt s oglašivačem te su se dogovorili naći u Velikim Zdencima. 

Žrtva nije posumnjala

Tako je i bilo, muškarac je došao na mjesto događaja, a tamo su ga dočekale muška i ženska osoba. Oni su se predstavili kao prodavatelji. Žrtva ništa nije posumnjala, prodavatelji su uz sebe imali već pripremljen kupoprodajni ugovor kojeg je 64-godišnjak potpisao te im dao traženih 2.600 eura. 

Rekli su mu tada da je traktor na jednom drugom mjestu, te da se tamo nalazi i vučna služba jer traktor nije u voznom stanju. On se zaputio na dogovorenu adresu, no tamo je zatekao samo srušenu kuću, nije bilo ni traktora niti vučne službe, a kamoli prodavatelja. Pronašao je tek nekoliko mještana koji su mu rekli da je žrtva prijevare. 

Istraga u tijeku

Neslužbeno doznajemo kako je u već više slučajeva policija zaprimila dojave upravo o ženskoj osobi koja na ovaj način vara ljude, uvijek prodajući nepostojeći traktor. 

Policija nastavlja provoditi intenzivnu potragu i kriminalističko istraživanje kako bi se napokon stalo na kraj ovom prevarantskom dvojcu, a građane, kao i uvijek, pozivaju na izniman oprez pri bilo kakvim kupoprodajama, a naročito onima dogovorenima preko interneta. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!