Fotografija: Policija je vozaču privremeno oduzela vozilo /Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (Ilustracija)
Policija je vozaču privremeno oduzela vozilo /Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (Ilustracija)

Curica teško stradala jer je vozač ostavio auto na nizbrdici sa spuštenom ručnom

Automobil je uslijed nepravilnog rukovanja krenuo, udario u rubni kamene i betonske žardinjere, prešao van lijevog ruba kolnika na nogostup te prednjim dijelom udario pješakinju.
Jedna je djevojčica teže ozlijeđena kada ju je u petak u Radoboju kod Krapine udario nepropisno parkirani automobil, javlja Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Do nesreće je došlo zato što je 28-godišnji hrvatski državljanin parkirao na nizbrdici i izašao iz auta ali, kako se da zaključiti iz policijskog priopćenja, nije povukao ručnu.

Prevezena u bolnicu

- Automobil je uslijed nepravilnog rukovanja krenuo, udario u rubni kamene i betonske žardinjere, prešao van lijevog ruba kolnika na nogostup te prednjim dijelom udario pješakinju.

Pješakinja je zbog težine ozljeda koje zadobila prebačena u Opću bolnicu Zabok gdje joj je pružena liječnička pomoć. Ubrzo je zatim prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu gdje je zadržana na liječenju.

Vozilo na vještačenju

Osobno vozilo 28-godišnjaka privremeno je oduzeto radi daljnjih vještačenja, kažu iz PU krapinsko-zagorske.

Ovakvi slučajevi automobila koji sami krenu često se ponavljaju upravo zbog dijela vozača koji vjeruju kako je automobil dovoljno ostaviti u prvoj brzini, a nekima se dogodi i da jednostavno zaborave podignuti ručnu kočnicu pri izlasku iz automobila. Podizanje ručne jedino je jamstvo da automobil neće krenuti dok vozača nema u njemu.