Fotografija: Čak pet nesreća dogodilo se tokom jučerašnjeg dana/Foto: BBŽ
Galerija
Čak pet nesreća dogodilo se tokom jučerašnjeg dana/Foto: BBŽ

CRNI PETAK "Mladi vozač kod zubarije u Bjelovaru udario ženu (79) i kotačem prešao preko nje"

"79-godišnjakinja je zbog teških tjelesnih ozljeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“. Protiv vozača slijedi podnošenje adekvatne prijave", kažu u policijiCrni petak. U samo jednom danu, 21. prosinca, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je čak pet prometnih nesreća. Po jedna nesreća dogodila se na čazmanskom i garešničkom području dok su se tri nesreće dogodile na bjelovarskom području. U ovim su nesrećama ozlijeđene tri osobe koje su prevezene u bolnicu.

Najteža je bila nesreća koja se dogodila oko 15,10 sati, u Bjelovaru.

- 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Ferde Livadića i dolaskom do raskrižja s Istarskom i Franjevačkom ulicom prilikom skretanja nije propustio 79-godišnju pješakinju koja se nalazila na obilježenom pješačkom prijelazu. Vozilom je udario 79-godišnjakinju koja je pala na kolnik gdje je ostala ležati uslijed čega je desni zadnji kotač vozila prešao preko tijela pješakinje. 79-godišnjakinja je zbog teških tjelesnih ozljeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“.  Protiv vozača slijedi podnošenje adekvatne prijave po zaprimanju sve domumentacije.  

Naplaćena kazna

Oko 8,35 sati, 70-godišnjak je upravljao teretnim vozilom, zagrebačkih registarskih oznaka, makadamskom cestom kroz Mali Pašijan i desnim kotačima zahvatio bankinu zbog čega je došlo do prevrtanja vozila u desni putni jarak pri čemu se rasuo kukuruz s vozila. Na vozilu je nastala materijalna šteta, a vozač nije ozlijeđen. 70-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama - javili su iz policije.

Samo dva sata kasnije opet je došlo do nesreće.

Foto; Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)
Foto; Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)

Oko 10,35 sati, u Bjelovaru 68-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, prilaznim kolnikom i dolaskom do Slavonske ceste oduzeo je prednost i vozilom udario u bočni dio osobnog automobila, kojim je upravljao 69-godišnjak. U nesreći je na vozilima nastala materijalna šteta. Protiv 68-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članak 57. stavka 4. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ozlijeđena putnica

Nova nesreća zbila se oko 11 sati i 25 minuta.

Kako su priopćili iz policije, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka, Južnom bjelovarskom obilaznicom i zbog neprilagođene brzine uslijed izbjegavanja udara u osobni automobil, bjelovarskih registarskih oznaka, koji se nalazio zaustavljen na kolniku zbog propuštanja vozila prilikom skretanja u lijevo izgubio je nadzor na vozilom i sletio u putni jarak gdje je udario u betonski putni most. U nesreći je ozlijeđena 46-godišnja putnica iz vozila koja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar. Nakon zaprimanja medicinske dokumentacije ozlijeđene putnice protiv 20-godišnjeg vozača slijedi adekvatna prijava.

Samo 35 minuta kasnije eto nove nesreće.

Oko 12,00 sati, 42-godišnjak je upravljao skupom vozila, bjelovarskih registarskih oznaka, prevozeći trupce kroz Nartu. Uslijed neadekvatno smještenog i osiguranog tereta jedan trupac je s priključnog vozila pao na kolnik i u njega je udario osobni automobil, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnjak. Nakon udara trupac se odbio u priključno vozilo i ponovno udario u osobni automobil. Putnica iz osobnog automobila je prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar. Po zaprimanju medicinske dokumentacije protiv 42-godišnjaka slijedi podnošenje adekvatne prijave.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!