Fotografija: Pronađena indijska konoplja poslana je na analizu u Centar za kriminalistička vještačenja/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX (ilustracija)
Pronađena indijska konoplja poslana je na analizu u Centar za kriminalistička vještačenja/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX (ilustracija)

Čovjek od 69 godina završio u pritvoru zbog sumnje da je uzgajao indijsku konoplju

Sušenjem je dobio 1409 grama droge marihuane koju je nakon toga pakirao u staklenke i vrećice radi daljnje prodaje.Muškarac od 69 godina završio je u istražnom zatvoru u Bjelovaru zbog sumnje da je uzgajao indijsku konoplju.

Naime, kako su propćili iz DORH-a, sumnja se da je osumnjičeni 69-godišnjak tijekom 2021. i 2022. godine u dvorištu obiteljske kuće u jednom mjestu na području Orahovice, uzgojio točno neutvrđeni broj stabljika indijska konoplje s više od 0,3 posto tetrahidrokanabinola.

Pripremao za prodaju

Isto tako se sumnja da je sušenjem dobio 1409 grama droge marihuane koju je nakon toga pakirao u staklenke i vrećice radi daljnje prodaje. 

- Sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 69-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana - priopćili su iz DORH-a.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!