Fotografija: Odbjegli vozač se skrivao od policije po šumama Bilogore i u pauzi između dvije potjere pije pivo/Foto: Danica.hr
Galerija
Odbjegli vozač se skrivao od policije po šumama Bilogore i u pauzi između dvije potjere pije pivo/Foto: Danica.hr

Čovjek koji vozi bez jedne ruke još je jednom uspio zbrisati policijskim presretačima

Osim što je lani u prosincu pobjegao policijskim presretačima, ovih je dana otkriveno kako je Nenad V. (51) policiji pobjegao i 30. listopada prošle godine u Svetom Ivanu Žabnu kod Križevaca
Bilogorski ‘Mad max’ Nenad V. (51) iz Prgomelja, čovjek bez jedne šake koji je lani u prosincu između Križevaca i Bjelovara uspio pobjeći policijskim presretačima, opet je završio na sudu, javlja Danica.hr.

Snimka njegova bijega policiji 9. prosinca lani brzo je postala viralni hit, a mediji su danima pratili kako se igra ‘skrivača’ s policijom. Nedavno je kažnjen zbog tog događaja, nabrojali su mu čak devet počinjenih prekršaja u prometu.

Izgubljen iz vidokruga

“Kriv je što je 9. prosinca u 11.20 sati, u Tremi, Grubiševo, zatečen da upravlja teretnim automobilom marke opel  combo,  reg. oznake i broja ČK 327 HU, bijele boje, a nije postupio po zahtjevu policijskog službenika za zaustavljanje  vozila izraženom pomoću svjetlosnih i zvučnih  signala.

<p>Nenad iz Prgomelja pao je u ruke policiji na području Križevaca nakon što je svojim autom sletio s ceste/Foto: Danica.hr</p>

Nenad iz Prgomelja pao je u ruke policiji na području Križevaca nakon što je svojim autom sletio s ceste/Foto: Danica.hr

Bez zaustavljanja je nastavio s vožnjom kroz mjesto Trema, Gornje Selo, prema Sv. I. Žabno te se uputio državnom cestom prema Bjelovaru, a dolaskom u Rovišće skrenuo u Ulicu S. Radića prema mjestima Žabjak, Tuk, Rajić, Breza te Prgomelje gdje je vozilom skrenuo na poljsko-zemljani put, a potom u šumu gdje je izgubljen iz  vidokruga”, navodi se u presudi.

Bjelovarski prekršajni sudac kaznio ga je s 33.100 kuna. No, ovih je dana otkriveno kako je ‘mad max’ policiji pobjegao i prije toga, 30. listopada prošle godine oko 15.30 sati u Svetom Ivanu Žabnu kod Križevaca.

Kazna 33.100 kuna

“Zatečen je da upravlja osobnim automobilom marke vw golf 2 bez registarske oznake, crvene boje, a nije postupio  po zahtjevu policijskog službenika za zaustavljanje vozila izraženih pomoću  svjetlosnih i zvučnih  signala, već je bez  zaustavljanja nastavio s vožnjom prema mjestu Novi Glog.

Tamo je skrenuo na makadamski put, koji vodi prema mjestu Cirkvena te nadalje prema Brezinama, Bolču, kroz Rajić do Prgomelja gdje je vozilom skrenuo na poljsko-zemljani put, a potom u šumu gdje je izgubljen iz vidokruga”, navodi se u novoj presudi kojom ga je sudac još jednom kaznio s 33.100 kuna.

Sve negirao

Ovaj su mu put nabrojali devet prometnih prekršaja: bijeg policiji, nije bio vezan, vozio lijevo-desno po cesti, nije stao na znak stop, kod skretanja nije koristio pokazivače smjera, naglo je kočio, upravljao vozilom pod zabranom, vozio neregistrirano i neosigurano vozilo.  

<p>Nenad zvani Talijan svojim se neregistriranim Opelom parkirao nasred ceste/Foto: Facebook</p>

Nenad zvani Talijan svojim se neregistriranim Opelom parkirao nasred ceste/Foto: Facebook

Nenad se na sudu branio kako uopće nije pratio da li ga policija zaustavlja. Negirao je sve prometne prekršaje koji su mu stavljeni na teret osim onog da je vozio u vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja.

"Živim od 800 kuna pomoći"

“Živim od 800 kuna socijalne pomoći, a u svom vlasništvu imam ral zemlje. I to je to”, požalio se Nenad prekršajnom sucu.   

Križevački policajac koji ga je tog dana naganjao potvrdio je kako ga tada nisu mogli nigdje pronaći.

“No, zaustavio sam ga nakon tjedana u mjestu Trema, vozio je isti automobil, i tom prilikom sam ga  ispitao na okolnost ovog spomenutog događaja”, rekao je prometni policajac.

Nenad V. dosad je zbog prometnih prekršaja osuđivan više od 100 puta. Novca za plaćanje kazni nema, pa redovito završava u zatvoru, javlja Danica.hr.