Fotografija: Jedino što ga u životu veseli su kamioni i žene, kaže Kojadinović/ Foto: Marko Lovrić
Galerija
Jedino što ga u životu veseli su kamioni i žene, kaže Kojadinović/ Foto: Marko Lovrić

Čovjek koji voli autobuse opet u akciji: "Ukrao bus u Vrbovcu, pronašli ga nakon dva dana"

Legenda kaže kako je Bjelovarčanin Kojo u životu ukrao najmanje 180 autobusa, kamiona i automobila, ali polovica toga mu nikad nije dokazanaNajpoznatiji "ljubitelj" autobusa, 56-godišnji Bjelovarčanin Predrag Kojadinović Kojo, opet je zbog svoje neobične strasti imao posla s policijom. Ovog vikenda to su bili zagrebački policajci jer je u noći s nedjelje na ponedjeljak u Zagrebačkoj ulici u Vrbovcu ukrao autobus Čazmatransa. 

Zaustavljen pijan

Policija je o događaju šturo izvijestila, naveli su samo kako je ukraden autobus marke Setra bjelovarskih registracija, a šteta se procjenjuje na oko devet i pol tisuća eura. 

Varaždinska je policija pak danas priopćila kako je u utorak oko 17.30 sati, u Ivanečkom Naselju zaustavila autobus kojim je upravljao 56-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.43 promila. I to za vrijeme kada mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola te izrečena zabrana polaganja vozačkog ispita. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Ivanec. Bio je to, naravno, legendarni bjelovarski Kojo.

Predrag Kojadinović/Foto: Marko Lovrić
Predrag Kojadinović/Foto: Marko Lovrić

Dakle, dva dana on je imao autobus Čazmatransa, sve dok ga nije zaustavila policija. Naravno, kad se dogodi krađa autobusa, sumnja odmah pada na serijskog kradljivca buseva Koju, a sumnja je ovaj put bila opravdana.

Legenda kaže kako je on u životu ukrao najmanje 180 autobusa, kamiona i automobila, ali polovica djela nikad mu nisu dokazana. Za oko 40 je kazneno odgovarao.

Našem je novinaru sve ispričao nakon jednog slučaja. Opširnije možete pročitati OVDJE. No, da podsjetimo, riječ je o čovjeku tužne životne priče. Otac mu je ubijen kada je imao svega šest godina. U kratkom vremenskom razdoblju preminule su mu i majka i baka. 

Otac vozio za Čazmatrans

Intervju nam je dao 2021., tada ga je policija također prijavila zbog krađe autobusa.

- Što se tiče tog autobusa, ja ga nisam ukrao. "Priznao" sam krivnju jer sam znao da će me nakon toga policija pustiti, odnosno da me neće zadržati 24 sata u postaji. Vozio sam se vlakom za Zagreb i u Svetom Ivanu Žabnu ušli su bjelovarski policajci. Čak su mislili da sam vlak ukrao, jer su prvo otišli do strojovođe, ha ha! Tu su me skinuli s vlaka i vratili u Bjelovar na ispitivanje. Tada su došli i policajci iz Đurđevca, koji su mi htjeli prišiti da sam tog istog dana kada je nestao autobus, ukrao i automobil te dva laptopa - pričao nam je tada Kojadinović.

Kojo je prije tri godine bio osumnjičen za krađu ovog autobusa, ali se ispostavilo da ga ipak nije on ukrao/Foto: Podravski list 
Kojo je prije tri godine bio osumnjičen za krađu ovog autobusa, ali se ispostavilo da ga ipak nije on ukrao/Foto: Podravski list 

Predrag Kojadinović rođen je 1968. godine u Bjelovaru. Većinu svog života živio je u Kupinovcu, pokraj Bjelovara, s majkom i bakom koje su ga odgojile.

- Mog oca, koji je u Čazmatransu radio kao šofer, 1974. godine ubio je milicajac, ne policajac, milicajac, ispred tadašnje Sedmice (nekad kultni bjelovarski lokal op.a) i od onda sam želio biti šofer. Kamion sam naučio voziti još 1982. godine, a službeno sam položio 2000. godine u Autoškoli Signal i to za C i E kategoriju. D kategoriju nikada nisam položio - ispričao nam je Kojadinović.

Njegova opsesija, strast prema autobusima, bila je predmet i liječničkih pretraga. Sam nam je ispričao kako ni liječnici ne mogu dokučiti zašto on uporno krade autobuse i kamione. 

Ni sam ne zna broj

Najpoznatiji hrvatski kradljivac autobusa i kamiona prvi put u akciji se našao 1989. godine. Najdraži su mu autobusi Čazmatransa, iako je on tada tvrdio kako su mu "žrtve" pretežno kamioni, a ne autobusi.

- Nije samo Čazmatrans, ima svih vrsta, ali većinom su to kamioni, a ne autobusi. Vi svi pišete autobusi, ali 80 posto toga što sam ukrao bili su kamioni. Imao sam kartice, znao sam kako se tankira, pa ipak sam ja vozač kamiona - govorio nam je tada

Koliko je tih kamiona i autobusa bilo do sada?

- Točan broj stvarno ne znam, ali je sigurno puno više od 100, negdje oko 180 - ispričao nam je.

Predraga smo pokušali dobiti na mobitel, no na naše pozive nije odgovarao.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!