Fotografija: Zatvor u Lepoglavi/Foto: Nikola Vilić/CROPIX (ilustracija)
 
Zatvor u Lepoglavi/Foto: Nikola Vilić/CROPIX (ilustracija)  

Čovjek koji je sjekirom ubio suprugu u Gornjim Sređanima umro u zatvoru

Mirko Mondović bio je osuđen na 18 godina zatvora jer je u listopadu 2015. ubio svoju tri godine stariju suprugu Smilju. Njezino beživotno tijelo pronađeno je u dvorištu usred bijela danaOsuđenik Mirko Mondović (79) preminuo je 2. studenog u 7 sati ujutro u kaznionici u Lepoglavi zbog srčane insuficijencije i hipertenzivne bolesti srca.

Mirko Mondović bio osuđen na 18 godina zatvora zbog ubojstva svoje supruge Smilje (74) u listopadu 2015. u dvorištu obiteljske kuće u Gornjim Sređanima.

Prijetio smrću snahi

Podsjetimo, Mirko Mondović je na Županijskom sudu u Bjelovaru zbog ubojstva supruge bio osuđen na 13 godina zatvora. Vrhovni sud uvažio je žalbu bjelovarskog tužiteljstva koje je tvrdilo da je inicijalna kazna od 13 godina preblaga te da je Županijski sud precijenio olakotne okolnosti na Mondovićevoj strani. Osim za ubojstvo supruge, Mondoviću je u kaznu uračunata i prijetnja smrću snahi.

Kako je svojedobno pisao Jutarnji list, optužnica je umirovljenika teretila da je 31. listopada u dvorištu svoje obiteljske kuće u Gornjim Sređanima sjekirom ubio tri godine stariju suprugu. Njezino beživotno tijelo s vidljivim tragovima nasilja pronađeno je u dvorištu usred bijela dana. Nedugo nakon otkrića zločina, Mondović je priveden u policijsku postaju.

Sklon alkoholu

Mještani su bili zgroženi ovim činom u toj vrijednoj obitelji koja se bavila poljoprivredom, no napomenuli su da u njihovoj kući nije bilo mira jer je "Mirko bio sklon alkoholu zbog čega je često izbijala svađa". Mještani Gornjih Sređana tada su se prisjetili i da Mirku to nije bio prvi put da diže ruku na suprugu, a osim na njoj, bijes je znao iskaliti i na snahi, pisao je tada Jutarni list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!