Fotografija: Policija traga za šumskim lopovima/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska (ilustracija)
Policija traga za šumskim lopovima/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska (ilustracija)

ČOVJEK DOŽIVIO ŠOK Netko mu iz šume u Malim Bastajima u Općini Đulovac ukrao 40 metara drva

Nepoznati počinitelji su porušili više desetaka stabala johe, graba, bukve i vrbe, čime su 70-godišnjeg vlasnika šume oštetili za preko dvije tisuće euraĐULOVAC – Pravi šok doživio je 70-godišnjak kada je prošloga tjedna prošetao do svoje šume u Malim Bastajima. Naime, shvatio je da je dobar dio stabala porušen i odvezen u nepoznato.

Kako javljaju iz PU bjelovarsko – bilogorske, u razdoblju od travnja prošle 2022. godine do 20. lipnja ove godine u Malim Bastajima ukradena je drvna masa iz privatne šume.

Šteta dvije tisuće eura

-Nepoznati počinitelji su porušili više desetaka stabala johe, graba, bukve i vrbe te veći dio drvne mase od oko 40 kubnih metara odvezli, čime su 70-godišnjeg vlasnika šume oštetili za preko dvije tisuće eura.

Pozivamo sve vlasnike šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedno spriječili šumske krađe. Ako i dođe do krađe, događaj prijavite policiji kako bi se odmah poduzele sve zakonom propisane mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja, odnosno prikupljanja svih relevantnih saznanja koja u kasnijem sudskom postupku mogu poslužiti kao dokaz, poručuju iz policije.

-Kada primijetite da su vam iz šume ukradena drva, odmah obavijestite policiju pozivom na broj 192 ili se osobno javite u najbližu policijsku postaju, dodaju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!