Fotografija: Oružje je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja/Foto: Mate Piskor/CROPIX (Ilustracija)
Oružje je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja/Foto: Mate Piskor/CROPIX (Ilustracija)

Čistio svoje imanje pa pronašao bombe, puške, revolver i streljivo

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, poručuju iz policijeVELIKA PISANICA - Muškarac je jučer policiji predao čitav arsenal oružja kojeg je pronašao na svojem imanju.

Naime, kako javljaju iz PU bjelovarsko - bilogorske, 34-godišnji mještanin Velike Pisanice policiji je prijavio da je prilikom čišćenja imanja pronašao bombe, streljivo i oružje.

Sve završilo u skladištu

- Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je od njega na siguran način izuzeo četiri ručne bombe ratne proizvodnje, 21 upaljač ručnih bombi, tri topnička streljiva kalibra 20 milimetra, 252 komada streljiva različitog kalibra, tri puške ručnog rada, jedan revolver i cijev kratkog oružja. Sve to je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja, kažu u policiji.

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!