Fotografija: Foto: Mario Pušić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Mario Pušić/CROPIX (ilustracija)

Bjelovarčanin oglasio da prodaje štene s vrhunskim pedigreom pa kupcu uvalio bolesnog psa

U oglasu je naveo da roditelji navedenog psa imaju šampionate te su vrhunskih krvnih linija znajući kako je to daleko od istine: Uspio ga je prodati za 650 euraOpćinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjeg mladića iz Bjelovara zbog počinjenih kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Kako su izvijestili iz ODO-a, mladića se tereti da je 15. veljače prošle godine u Bjelovaru oglasio prodaju psa s rodovnikom čiji roditelji imaju šampionate te su vrhunskih krvnih linija znajući kako je to što je naveo u oglasu daleko od istine. Kada mu se na oglas javio zainteresirani kupac, mladić mu je ponovio sve to što je naveo u oglasu i prodao mu štene za iznos od 650 eura.

- Štene nije bilo cijepljeno i njegov čip nije odgovarao oglašenim karakteristikama te je bio u lošem zdravstvenom stanju - piše u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva.

Mladića se tereti i da je kupcu predao neistinitu dokumentaciju za psa oštetivši ga za točno neutvrđeni iznos, ali svakako veći od 132,72 eura.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!