Fotografija: Očevid su obavili bjelovarski policajci/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)
Očevid su obavili bjelovarski policajci/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)

Bez vozačke bježao policiji neregistriranim motorom, sletio s ceste, zabio se u most i poginuo

Mladić u dobi od 28 godina uspio je pobjeći policijskom presretaču u Bulincu, no ubrzo je u Dautanu sletio u jarakMotociklist u dobi od 28 godina poginuo je u četvrtak oko 17.30 sati nakon slijetanja s ceste u mjestu Dautan.

Prema policijskom izvješću, policija je u četvrtak od 12 do 20 sati provodila županijsku akciju nadzora nedozvoljene brzine kretanja vozila u prometu. U sklopu te akcije bili su angažirani i policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar koji su se nalazili u presretaču u mjestu Bulinac i mjerili brzinu radarskim uređajem marke Traffivision.

Pobjegao im 

Oko 17.20 sati uočili su vozača motocikla koji je nosio zaštitnu kacigu, ali koji se bez registracijske oznake na motociklu kretao velikom brzinom. Krenuli su za njim te su ga sustigli na ulazu u mjesto Patkovac, gdje su ga koristeći svjetlosne i zvučne signale, pokušali zaustaviti na mjestu pogodnom za zaustavljanje, odnosno autobusnom ugibalištu. Motociklist je tada smanjio brzinu pokazujući namjeru da će se zaustaviti, a policijski službenici su krećući se iza motociklista, skrenuli na navedeno ugibalište. Međutim, motociklist se nije zaustavio na autobusnom ugibalištu već je povećao brzinu i počeo bježati skrenuvši u sporednu ulicu koja vodi prema mjestu Dautan.

"S obzirom na gustoću prometa na glavnoj cesti, policijski službenici nisu mogli odmah krenuti za njim te su ga prestali pratiti. Policijski  službenici su nastavili obavljati posao nadzora vožnjom kroz mjesto Dautan te su prelaskom oko 5 kilometara, usporavajući na cesti zbog usporavanja drugog vozila, u putnom jarku uočili motor i motociklistu nakon čega su putem sredstava veze o tome obavijestili Operativno dežurstvo policijske uprave te hitnu medicinsku pomoć", piše u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Tijelo na obdukciji

Temeljem naloga zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, policajci Postaje prometne policije Bjelovar obavili su očevid kojim je utvrđeno da je 28-godišnjak oko 17.30 sati, kroz mjesto Dautan upravljao motociklom marke Ducati, bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita „A“ kategorije te je dolaskom do kućnog broja 73, uslijed neprilagođene brzine kretanja, u lijevom zavoju izgubio nadzor na motociklom i sletio u putni jarak gdje je udario u betonski putni most i poginuo.

Tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Bjelovar.