Fotografija: Osumnjičeni I.K. (45) trenutno čeka odluku o pritvoru/Foto: Željko Šmit
Osumnjičeni I.K. (45) trenutno čeka odluku o pritvoru/Foto: Željko Šmit

Batković je prije smrti palicom izudarao svog prijatelja: "Ovaj ga je nakon toga pregazio autom"

Dok se čeka odluka o istražnom zatvoru, Županijsko državno odvjetništvo otkrilo je detalje nezapamćenog zločina u BjelovaruO slučaju ubojstva branitelja Stjepana Batkovića oglasilo se Županijsko državno odvjetništvo. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. Dodajemo kako u 13 sati treba početi ročište pred Županijskim sudom u Bjelovaru gdje se odlučuje o istražnom zatvora za I.K.

Nakon što je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, u suradnji s policijom, provela očevid i nakon što je zaprimljena kaznena prijava Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ovo državno odvjetništvo je 29. prosinca 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo protiv života i tijela odnosno teško ubojstvo, opisano u članku 111. stavku 1. točki 4. Kaznenog zakona.

Udarao ga drvenom palicom po glavi

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 45-godišnjak 27. prosinca 2023. oko 17:30 sati u Bjelovaru, nakon verbalne prepirke i potom fizičkog sukoba sa oštećenikom  (1970.), počinio navedeno kazneno djelo.

Tijekom fizičkog sukoba oštećenik ga je više puta udario drvenom palicom po glavi i tijelu, pa se okrivljenik, nakon prestanka fizičkog napada, vozilom udaljio od oštećenika, da bi potom, osnovano se sumnja, okrenuo vozilo i, u namjeri da iz osvete zbog napada na sebe usmrti oštećenika, usmjerio vozilo i krenuo prema nogostupu kojim se kretao oštećenik. Osnovano se sumnja da je okrivljenik prednjim dijelom vozila udario u oštećenika uslijed čega je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja. 

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor na temelju članka 123. stavka 1. točkama 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku, odnosno zbog opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela koje se ukazuju posebno teškima.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!