Fotografija: Bakica u Velikom Grđavcu zapalila susjedov štagalj. Izgorjeli rog, daske i nosivi stup/Foto: Ante Cizmic/CROPIX (ilustracija)
Bakica u Velikom Grđavcu zapalila susjedov štagalj. Izgorjeli rog, daske i nosivi stup/Foto: Ante Cizmic/CROPIX (ilustracija)

Bakica u svom dvorištu palila suho granje pa zapalila susjedov štagalj

Vatru su u potpunosti ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišno Polje i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Veliki Grđevac i Kovačica.
Proteklog vikenda zamalo se dogodila prava katastrofa i to ponovno zbog neopreznog paljenja granja na otvorenom. Naime, kako izvještavaju iz PU bjelovarsko – bilogorske, u subotu, 31. srpnja oko 14 sati, 73-godišnjakinja je u svom dvorištu u Velikom Grđevcu, u Ulici Vladimira Nazora spaljivala lišće i granje. U jednom trenutku požar se proširio na susjedovo gnojište, a potom na nadstrešnicu na kojoj je nagorio jedan nosivi stupac i jedan rog. S nadstrešnice vatra se proširila na štagalj na kojemu je izgorjelo nekoliko dasaka.

Materijalna šteta

Požar su lokalizirali i vatru u potpunosti ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišno Polje i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Veliki Grđevac i Kovačica.

Materijalna šteta počinjena ovim događajem cijeni se na oko 1000 kuna, a oštećeni je upoznat da je na njegovu štetu počinjeno kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Upute iz PU

-I ovom prilikom pozivamo da se dosljedno poduzimaju propisane sigurnosne mjere prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru te da poštuju odluku lokalne samouprave (županijske, gradske ili općinske) o spaljivanju korova, trave i drugog otpada biljnog porijekla, u kojoj su propisani uvjeti za spaljivanje, poručuju iz PU bjelovarsko - bilogorske.