Fotografija: Punto se zapalio na parkirnom mjestu u Demetrovoj ulici u centru Bjelovara/Foto: Facebook
Galerija
Punto se zapalio na parkirnom mjestu u Demetrovoj ulici u centru Bjelovara/Foto: Facebook

Bakica kojoj se zapalio auto jer ga je vozila samo u prvoj brzini: "Jako mi je teško i još sam u šoku"

Požar su ugasili djelatnici javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara, a vlasnica se nije mogla izjasniti o nastaloj štetiBJELOVAR - Nakon što pet mjeseci nisam vozila, sjela sam u automobil i krenula prema središtu grada. Sjećam se kako sam prebacila u prvu brzinu i krenula. Budući da sam tražila parkirno mjesto, vozila sam skroz polako, parkirala auto i otišla u grad. Moja kuća je svega kilometar dalje od Demetrove gdje sam ostavila auto. Kada sam se za sat vremena vratila, policija i vatrogasci bili su u ulici. Šokirala sam se kada sam vidjela da stoje pored mojeg auta koji je bio prekriven pjenom. Tada su mi ispričali da se zapalio - ovim nam riječima još uvijek u vidnom šoku prepričava 77-godišnja žena kojoj se u petak u Bjelovaru zapalio Fiat Punto jer ga je vozila samo u prvoj brzini.

Rijetko izlazila

Naime, žena živi sama otkako joj je preminuo suprug, a kako ne bi neprestano nekoga molila za pomoć, automobilom se povremeno koristi kako bi došla do središta grada ili groblja u obližnjem Gudovcu.

Punto je prilično star i teško da će se više moći popraviti/Foto: Martina Čapo
Punto je prilično star i teško da će se više moći popraviti/Foto: Martina Čapo

- Iako sam položila vozački ispit još 80-ih godina, nisam uopće vozila. No, nakon suprugove smrti, sila me natjerala na to. Ne želim stalno moliti kćer ili unuka da me voze u trgovinu. Htjela sam biti neovisna. Jako polako vozim i zbilja sam oprezna, no što se dogodilo toga petka, ja se jednostavno ne sjećam. Jako mi je teško zbog toga - iskrena je 77-godišnjakinja koja se nekoliko mjeseci brinula o nepokretnom bratu. U to vrijeme nije izlazila iz kuće, a u petak joj je bila prva vožnja automobilom nakon dugo vremena. 

Pregrijavanje motora

Da je njegova baka u velikom šoku i da se jako loše osjeća zbog toga što joj se dogodilo, potvrdio nam je i unuk od 77-godišnjakinje. On inače radi u Zagrebu, no kada je u Bjelovaru pomaže joj oko svega što joj zatreba.

Bjelovarski policajci utvrdili su razlog zbog kojeg se u petak oko 9.45 sati na parkinom mjestu u Ulici Dimitrija Demtra u Bjelovaru zapalio Fiat Punto u vlasništvu 77-godišnjakinje.

Vlasnica automobila koji je izgorio jako se loše osjeća zbog požara koju je uzrokovala/Foto: Martina Čapo
Vlasnica automobila koji je izgorio jako se loše osjeća zbog požara koju je uzrokovala/Foto: Martina Čapo

Naime, očevidom je utvrđeno da je do požara došlo jer je vlasnica automobil vozila u prvoj brzini od svoje kuće do spomenutog parkirang mjesta, zbog čega je došlo do pregrijavanja motora.

Puklo vjetrobransko staklo

"Nakon što je parkirala automobil i otišla, došlo je do samozapaljenja ispod poklopca motora koji je u potpunosti izgorio te do puknuća prednjeg vjetrobranskog stakla", kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Požar su ugasili djelatnici javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara, a vlasnica se nije mogla izjasniti o nastaloj šteti.