Fotografija: Neven Alić (lijevo) i Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr
Neven Alić (lijevo) i Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr

Bajs: "Uhićen je Alić? Nemam komentara, prvi glas. S njim uopće nisam u kontaktu"

Bivši župan rekao je i kako njega osobno policija ni bilo koja druga služba nisu kontaktirali vezano uz projekt energetske obnove škola u BBŽUhićenje bivšeg bjelovarsko-bilogorskog dožupana Nevena Alića te još jedne osobe odjeknulo je Hrvatskom. U akciji policije i USKOK-a on je rano jutros priveden, navodno zbog sumnji u malverzacije prilikom dodjele ugovora za energetsku obnovu škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije, u vrijeme mandata župana Damira Bajsa. 

Aliću je isključen mobilni telefon, a komentar smo pokušali dobiti i od bivšeg župana Bajsa.

Policija ga nije zvala

- Nemam informaciju da je Alić uhićen, ovo mi je prvi glas tako da stvarno nemam komentara - kazao nam je Bajs. 

Pitali smo ga je li u proteklo vrijeme bio u kontaktu sa svojim nekadašnjim suradnikom. 

- Ne, već dulje vrijeme nismo u kontaktu - kratko je rekao Bajs. 

Istaknuo nam je i kako njega osobno policija ni bilo koja služba nisu kontaktirali vezano uz projekt energetske obnove škola u BBŽ, kojeg je upravo on svojedobno promovirao kao jedno od najvećih ulaganja u Županiji. 

Iz dobro obaviještenog izvora (podaci poznati redakciji) potvrđeno nam je kako je druga osoba obuhvaćena istragom čazmanski poduzetnik Željko Horvatinović, vlasnik tvrtke Interprodizajn. Upravo je ta tvrtka, sumnjaju istražitelji, dobivala poslove energetske obnove škola. 

U policiji zasad ne otkrivaju detalje istrage. Kažu kratko da su od jutra u tijeku hitne dokazne radnje koje uključuju pretrese stanova, pretrage i ostalo u potrazi za dokazima.

Policija će se oglasiti

- Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dvije osobe s područja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijska uprava podnijet će kaznenu prijavu USKOK-u - priopćili su iz policije.

U pretresima obično sudjeluju i osumnjičenici. Nakon prvog ispitivanja u policiji oni će najvjerojatnije biti predani pritvorskom nadzorniku, nakon čega će se policija oglasiti o dosad prikupljenim saznanjima, odnosno, za koja se djela osumnjičenici terete. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!