Fotografija: U središtu Bjelovara bagerom kopao temelje pa iskopao topnički projektil star više desetljeća/Foto: Nenad Opacak/CROPIX (ilustracija)
U središtu Bjelovara bagerom kopao temelje pa iskopao topnički projektil star više desetljeća/Foto: Nenad Opacak/CROPIX (ilustracija)

Bagerom kopao temelje pa iskopao topnički projektil star nekoliko desetljeća

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici regionalne protueksplozijske jedinice iz Zagreba, te su projektil na siguran način izuzeli i prevezli u Zagreb, gdje će biti pohranjen do uništenjaBJELOVAR – Sasvim slučajno u središtu Bjelovara iskopan je topnički projektil star više desetljeća.

Kako izvještavaju iz PU bjelovarsko – bilogorske, u ponedjeljak 7. studenog oko 15 sati u Bjelovaru, u Ulici Andrije Kačića Miošića, na gradilištu stambene zgrade, djelatnik jedne tvrtke je prilikom iskopa temelja, radnim strojem iskopao nepoznatu eksplozivnu napravu.

Prevezen u Zagreb

 -Na mjesto događaja izašli su policijski službenici regionalne protueksplozijske jedinice iz Zagreba, koji su utvrdili da se radi o korodiranom topničkom projektilu kalibra 122 milimetra, a koji se je na tom mjestu nalazio više desetljeća, kažu u policiji.

Projektil je na siguran način izuzet te prevezen u Zagreb, gdje će biti pohranjen do uništenja.